Vasikanfileetä

20 minuuttia
258 kcal

Vasikanfileesalattia ja paistettuja tomaatteja.

250 kcal:n herkkulounas.

Vasikanfileetä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g tomaatteja
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 2 pieni nippu tuoretta timjamia
  • 300 g vasikanfileetä (tai vaihtoehtoisesti naudanfileetä tai ulkopaistia)
  • 4 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 pieni nokare voita (5 g)
  • 2 tl valko- tai omenaviinietikkaa
  • 2 tl hyvin hienoksi silputtua salottisipulia
  • 100 g roomansalaattia

Valmistus

Halkaise tomaatit ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele niille hieman suolaa ja pippuria.

Levitä timjaminoksia tomaattien päälle ja kypsennä tomaatteja 180 asteessa 15 minuuttia.

Taputtele liha kuivaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja voi kuumalle pannulle. Paista lihaa molemmilta puolilta enintään 4 minuuttia. Mitä punaisemmaksi jätät fileen, sitä mureampaa se on.

Anna lihan vetäytyä.

Sekoita kastikkeeksi 1 tl oliiviöljyä, etikka, hienonnettu salottisipuli ja ripaus suolaa ja pippuria.

Revi salaatti. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja kokoa salaatti tomaateista, lihasta ja mausta kastikkeella.