Terveellinen lounas – kanavartaita, häränsilmämuna ja kasviksia
Terveellinen lounas

Terveellisen lounaan valmistaminen käy tarvittaessa alta aikayksikön, ja terveellisestä ateriasta saa energiaa pitkälle iltapäivään.

12 vinkkiä terveelliseen lounaaseen

Herkullisen ja terveellisen lounaan valmistamiseen ei tarvitse tuhrata turhia aikoja. Kokosimme 12 vinkkiä nopeaan, helppoon ja terveelliseen lounaaseen, joka antaa virtaa pitkälle päivään.

torstai 26. heinäkuuta 2018 teksti KUNTOPLUS

Lounas on monille päivän hankalin ateria – mielellään sitä söisi aina terveellisen lounaan, mutta eväiden kokkaamiseen ei tahdo jäädä aikaa eikä energiaa, ja kiireisen päivän keskellä tulee helposti napattua mitä tahansa, mitä on helposti ja nopeasti saatavilla ja mistä elimistö saa nopeasti lisää energiaa.

Sämpylä tai pikaruoka toki karkottavat nälän hetkeksi, mutta erityisen ravitsevia tai terveellisiä ne eivät ole. Liian köykäisen lounaan jälkeen nälkä yllättää pian uudestaan, jolloin pikaratkaisuna voi helposti tulla pisteltyä jotain runsassokerista, josta elimistö saa taas uuden virtapiikin. Liian tuhti lounas taas uuvuttaa olon, ja tarjoaa helposti energiaa yli tarpeiden. 

Näin saat syötyä terveellisesti lounasaikaan 

Terveellisestä lounaasta saa sopivasti energiaa pitkälle iltapäivään, eikä sen valmistamiseen tarvitse käyttää paljoakaan aikaan. Esimerkiksi banaani ja ruisleivästä tehty voikkari ovat helppo ja terveellinen pikalounas silloin, kun aika on todella kortilla.

Jos eväiden kokkailuun on voikkaria enemmän aikaa edellisenä päivänä, kannattaa lounasateria koostaa niin, että siinä on 

  • kasviksia, mieluusti sellaisia, joissa on hampaille töitä, esim. kaalit 
  • proteiinia, esimerkiksi kalaa tai kanaa
  • terveellistä rasvaa, esimerkiksi avokadoa ja
  • jotakin täysjyvätuotetta hiilihydraatin lähteenä.

Näin saat koostettua lounasaterian, joka pitää olon kylläisenä ja verensokerin tasapainossa ja ehkäisee näin tehokkaasti runsassokerisia ja -rasvaisia houkutuksia myöhemmin iltapäivällä.

Parhaat lounasvinkit

Olemme koonneet alle parhaat lounasvinkkimme, joiden avulla terveellinen lounastaminen onnistuu kiireenkin keskellä. Terveellinen lounas voi olla päivän paras ateria, joka auttaa päivänkin sujumaan paremmin ja työt luistamaan.

Katso lisää lounasreseptejä täältä.

12 vinkkiä: terveellinen lounas

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee