Kaura-pinaattiletut
Pinaattiletut maistuvat aina

Terveellisiä ainesosia sisältävät kaura-pinaattiletut sopivat herkutteluun hyvällä omallatunnolla.

© Andreas Mikkel Hansen

Kauraletut marjojen kera

Letut maistuvat aina, mutta näistä letuista tekee erityisen hyviä se, että ne sisältävät runsaasti tulehdusta hillitseviä ainesosia, kuten pinaattia, marjoja, pähkinävoita, rapsiöljyä ja inkivääriä.

keskiviikko 27. marraskuuta 2019 teksti S. Weisdorf

Kaura-pinaatti­letut

2 annosta 

50 g kaurahiutaleita tai -jauhoa
1 kourallinen tuoretta pinaattia
1 muna
1/2 dl kevytmaitoa
1/2 rkl rahkaa
1/2 suurta banaania
1/2 rkl maapähkinävoita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
tilkka rapsiöljyä
1/2 kourallista tuoreita marjoja

Valmistus

  • Jos käytät hiutaleita, jauha ne hienoksi tehosekoittimessa.
  • Sekoita pinaatti, muna, maito, rahka, banaani ja maapähkinävoi tasaiseksi taikinaksi.
  • Sekoita leivinjauhe, inkivääri ja suola kauraan ja sekoita taikinaan. Anna levätä 15 minuuttia.
  • Taikinasta tulee noin 10 lettua. Paista miedolla lämmöllä öljytyllä pannulla 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Tarjoa marjojen kanssa tai soseuta ne kastikkeeksi. 

Ravintosisältö/annos:

Energiaa 293 kcal
Proteiinia 12 g
Rasvaa 15,6 g 
Hiilihydraattia 29 g
Kuitua 8,2 g

Korventaako hiljainen tuli elimistöäsi?

Runsaan rasvakudoksen elimistössä aiheuttama matala-­asteinen tulehdus saattaa tehdä tuhojaan elimistössä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Epäterveelliset elintavat lisäävät happiradikaalien määrää ja synnyttävät tulehdusreaktion. Haitallisen tulehduksen voi sammuttaa muuttamalla elintapojaan ja tottumuksiaan. Kokeile esimerkiksi ottaa tulehdusta hillitseviä ainesosia sisältävät ruoka-aineet säännölliseksi osaksi ruokavaliotasi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee