Kivikauden leipä
Kivikauden leipä Ohjeet sopivat vähähiilihydraattiseen ravitsemukseen.

Kivikauden leipä

Leipää ilman jauhoja: vähäiilihydraattiseen ravitsemukseen sopivaa leipää siemenistä.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Leipää ilman jauhoja

Jos hiilihydraattitietoinen ajattelutapa on saanut sinut vähentämään leivän syömistä, olet varmasti jäänyt kaipaamaan jotain, jonka päällä nauttia juustot ja leikkeleet. Meillä on ratkaisu: 4 herkullista leivonnaista, joilla korvaat leivän, sämpylät, keksit ja näkkärin – ilman hiilihydraattipitoista viljaa.

Kivauden leivän ohje

1 limppu (25 viipaletta)

Valmistusaineet:
150 g manteleita
100 g seesaminsiemeniä
100 g pellavansiemeniä
100 g auringonkukansiemeniä
150 g kurpitsansiemeniä
1 dl rypsiöljyä
2 tl merisuolaa
5 pientä munaa


  • Jauha mantelit (esimerkiksi tehosekoittimella).
  • Sekoita mantelijauhe ja siemenet kulhossa.
  • Sekoita joukkoon vatkatut munat sekä suola ja öljy.
  • Paista tarttumattomassa vuoassa 160-asteisessa uunissa, noin 70 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa kunnolla.
  • Kääri leipä liinaan ja pane se muovipussiin. Säilytä jääkaapissa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee