Korvaa sokeri terveellisemmillä vaihtoehdoilla.

Terveellisiä vaihtoehtoja sokerille

Näillä vaihtokaupoilla korvaat sokerin menettämättä makeutta.

maanantai 7. huhtikuuta 2014 teksti I. Brøndum

Korvaa sokeri näillä

Banaani

  • Käyttö: Korvaa kakkuohjeen sokerista noin neljäsosa runsaasti hedelmäsokeria sisältävällä banaanisoseella. Voit myös kokeilla täysin sokeritonta reseptiä: korvaa kaikki sokeri banaanilla, mutta lisää makeutukseksi vähän steviasokeria.
  • Hyöty: Saat runsaasti B-vitamiinia ja jonkin verran myös A- ja C-vitamiineja. Banaani sisältää myös foolihappoa, kaliumia, sinkkiä ja jodia.

Agavesiirappi

  • Käyttö: Agavesiirappi on omiaan esimerkiksi suklaamakeisiin. Käytä noin 75 % reseptin sokerimäärästä. Voit mahdollisesti myös vähentää hiukan nesteen määrää.
  • Hyöty: Agavesiirapin glykeeminen indeksi on alhaisempi kuin sokerin. Se tarkoittaa, että sen vaikutus verensokeriin on vähemmän jyrkkä.


Makeutusaineet

  • Käyttö: Markkinoilla on monia sokerinkorvikkeita. Leivontaan tarvitaan tuote, joka kestää kuumennusta ja jonka rakenne on sokerimainen. Nestemäisillä makeutusaineilla ei sokeria yleensä voi leivonnassa korvata. Ota huomioon, että makeutusaineiden paino voi poiketa sokerista paljonkin, ja käytä annostelussa painomittojen sijasta vetomittoja (desilitroja).
  • Hyöty: Mitä suuremman osan sokerista korvaat makeutusaineella, kuten stevialla, sitä vähemmän leivonnaisissa on energiaa. Pienikin vähennys on kotiin päin. Makeutusaineet eivät myöskään vahingoita hampaita eivätkä nosta verensokeria.

Sokeri, stevia ja muut makeutusaineet – miten ne vaikuttavat elimistöön ja terveyteen? Vastaus tulee täällä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee