Chia-mantelivanukas vadelmakastikkeella
Jälkiruokaherkku

Laita kokonainen manteli yhteen annokseen, niin voitte kisata siitä, kuka saa mantelin!

© wichmann+bendtsen

Chiansiemeniä ja manteleita vadelmakastikkeessa

Oletko sinäkin tykästynyt chiavanukkaisiin? Kokeile tätä versiota, joka tehdään mantelijuomaan ja jonka päälle laitetaan ihanaa vadelmakastiketta. Reseptiin ei tule lainkaan sokeria!

keskiviikko 27. marraskuuta 2019 teksti M. Kristensen

Chiansiemeniä ja manteleita vadelmakastikkeessa

4 annosta

¾ dl chian siemeniä
1½ dl mantelimaitoa
1 dl maustamatonta rahkaa
¹⁄8 tl steviaa
½ tl vaniljajauhetta
1 dl kuohukermaa
25 g manteleita

Vadelmakastike
300 g (pakastettuja) vadelmia
¼ tl vaniljajauhetta

Koristeluun
vadelmia
muutama manteli

Valmistus

  • Sekoita chian siemenet, mantelimaito, rahka, stevia ja vanilja. Anna siementen turvota nesteessä vähintään 20 minuuttia.
  • Vaahdota kerma ja rouhi mantelit. Sekoita chian joukkoon. Lisää tarvittaessa vähän mantelimaitoa.
  • Kuumenna vadelmat kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää vanilja.
  • Halkaise ja paahda loput­ ­mantelit. Jaa jälkiruoka annosmaljoihin. Valuta päälle vadelmakastiketta ja koristele annokset mantelirouheella ja vadelmilla. 
Ravintosisältö/annos
Energiaa 250 kcal
Proteiinia 8,9 g
Rasvaa 18,1 g 
Hiilihydraattia 12,8 g
Kuitua 9 g


Haluatko tehdä jouluherkut itse? Tutustu KUNTO PLUSsan jouluherkkuresepteihin, jotka ovat hieman normiversioita terveellisempiä. Maistuisivatko vaikkapa rommipallot tai minttusuklaakuulat?

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee