Ravintoa lihaksille

Syö oikein, niin jaksat treenata!

torstai 10. syyskuuta 2015 teksti I. Brøndum

Näin syöt lihastesi parhaaksi ennen treeniä ja treenin jälkeen:

5 valintaa, jotka auttavat jaksamaan

  • Kahvi Kahvin sisältämä kofeiini lisää kestävyyttä. Jaksat tehdä enemmän toistoja ja treenata pidempään, ja nopeuskin lisääntyy kofeiinin nauttimisen myötä. Vaikutus johtuuoletettavasti siitä että kofeiini edistää keskushermoston ja lihasten välistä viestintää. Lisäksi kofeiini kiihdyttää rasva-aineenvaihduntaa ja vaimentaa lihaksissa tuntuvaa kipua.

  • Vesi Harjoittelun yhteydessä on tärkeä juoda runsaasti, sillä kuivuminen heikentää lihasvoimaa ja yleistä suorituskykyä huomattavasti. Vesi on parempi treenijuoma kuin laadukaskaan energiajuoma, paitsi jos treenisi on erityisen raskas ja kestää yli tunnin.

  • Mantelit Mantelit sisältävät runsaasti magnesiumia, joka on lihasten ja hermoston yhteispelissä tärkeä kivennäisaine. Magnesiumin puutos oireilee lihasten väsymisenä. Mantelit sisältävät runsaasti rasvaa ja siten myös energiaa, mutta niiden sisältämät kuidut hillitsevät rasvan varastoitumista kehoon. Rasvan saanti myös edistää kylläisyyden tunnetta ja pitää rasva-aineenvaihdunnan vilkkaana. Painon pudotus nopeutuu ja lihasten muoto pääsee esiin.

  • Maitokaakao Maidon proteiini on lihasten rakennusainetta, ja sokerin hiilihydraatti edistää insuliinin erittymistä, mikä puolestaan stimuloi lihaksia hyödyntämään maitoproteiinin aminohappoja.

  • Punajuuri Punajuuri laskee hapenkulutusta ja kasvattaa suorituskykyä. Pyöräilijöitä tutkittaessa nopeus koheni 2,8 %, kun pyöräilijä oli nauttinut lasillisen punajuurimehua ennen treeniä. Vaikuttava aine on nitraatti, joka laajentaa verisuonia ja alentaa verenpainetta. Punajuuri vaikuttaa myös lihaskudokseen niin että sen hapentarve suorituksen aikana vähenee.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee