Ruokapäiväkirja kertoo.

Proteiinia broilerista

Broileri sisältää runsaasti proteiinia, jolle on käyttöä kaikessa treenissä, missä lihasten täytyy korjata treenin synnyttämiä mikroskooppisia vaurioita. Lihasmassa kasvaa nimenomaan proteiinia käyttävän vaurioiden korjaamisen avulla.

tiistai 24. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Broilerin parhaat palat

Proteiinia kannattaa nauttia runsaasti heti rankan treenin jälkeen. Nauti proteiinia puolen tunnin kuluessa treenin jälkeen, jolloin nautittu proteiini menee välittömään käyttöön lihasten rakennusaineiksi.

Treenin päälle kannattaa syödä noin neljännesgramma proteiinia painokiloa kohti. Normaalipainoisen naisen tulee siis nauttia noin 15 - 25 grammaa proteiinia. Sen saa helposti rintaleikkeestä, jossa on 20 grammaa proteiinia 100 grammaa kohti.

Muita proteiinin lähteitä

Kaikessa lihassa ja siipikarjassa sekä kaikissa kaloissa on proteiinia. Sitä saa myös proteiinipitoisista hapanmaitotuotteista, kuten maitorahkasta ja skyristä.

Proteiinilajit

Proteiinin tarve kasvaa raskaan voimaharjoittelun, vauhdikkaiden intervallien ja rankkojen pitkien lenkkien jälkeen.

Ajoitus

Heti treenin jälkeen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee