nainen hymyilee

Syö oikein palauttavan treenin päivänä

Myös kovan treenin jälkeisenä palauttavan harjoittelun päivänä kannattaa kiinnittää huomiota syömiseen, sillä silloin elimistö toipuu edeltävien päivien rasituksesta.

perjantai 1. huhtikuuta 2016 teksti M. Kreutzer

Palauttavan treeninpäivän ravitsemus

Kovan kuntoliikunnan jälkeisenä päivänä keho parantelee rasituksen lihaksistoon aiheuttamia vaurioita. Silloin lihaksistossa on yleensä pieni tulehdustila, ja siksi on tärkeää, että ravinto torjuu tulehdusta mahdollisimman hyvin. 

Pidä syömiesi kalorien määrä hieman pienempänä kuin kovana liikunta­päivänä, mutta älä näännytä itseäsi nälkään. Tärkeää parhaan mahdollisen palautumisen kannalta on, että pidät energiansaannin tasapainossa. 

Ateriasuunnitelma

 • Aamiainen
  Tee hedelmäsalaatti 200 grammasta tuoreita hedelmiä. Lisää 1 dl kreikkalaista jogurttia (10 %), sekaan ripaus vaniljaa. Ripottele päälle pähkinöitä tai suklaata.
 • Lounas
  Viipale ruisleipää, savulohta ja muna­kokkelia on vahvistava ateria. Syö lisäksi tuhtia salaattia, mielellään kaaliin pohjautuvaa, kuten punakaalia mantelien ja appelsiinin kera.
 • Aamupäivä
  Silppua sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä. Leikkaa puolikas viipale jauhotonta siemenleipää ja lisää päälle inkivääri ja hunajaa. Inkivääriä saa olla niin paljon, että se maistuu kunnolla. Inkiväärin eteeriset öljyt ja gingeroli vahvistavat kehon immuunipuolustusta.
 • Iltapäivä
  Popsi viipale karkeaa näkkileipää juuston kera. Dippaa lisäksi kasvistikkuja hummukseen.
 • Ilta
  Pala hyvää lihaa, höyrytettyä parsa- ja kukkakaalia, 2-3 puikulaperunaa ja pari lusikallista bearnaisekastiketta.

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee