Ruokapäiväkirja tietää.

Puolimaratonille oikean ravinnon avulla

Jotta saat kaiken mahdollisen irti puolimaratonille harjoittelusta, on hyvä huolehtia myös siitä, että ateriasi antavat riittävästi energiaa ja auttavat palautumaan.

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Kun harjoittelet puolimaratonille, hyödytät harjoitteluasi vielä lisää syömällä päämäärätietoisesti – käyttäen ruokailua oikealla tavalla energiavarastojen täyttämiseen ja ihanteellisen palautumisen varmistamiseen. Näin parannat myös elimistön kykyä suoriutua seuraavista treeneistä ja annat lihaksille voimaa haasteisiin.

Strategia on yksinkertainen:

  • Syö ateria ennen harjoittelua riittävän ajoissa, jotta elimistö ehtii sulattaa ruuan vatsalaukussa ja siirtää sen suolistoon. Näin varmistat riittävän energiansaannin ja ehkäiset vatsavaivoja. Useimmille sopiva ateria-aika on 2-3 tuntia ennen harjoituksia.
  • Juuri ennen treeniä voi kohottaa hiukan verensokeria pienellä vatsaystävällisellä aterialla. Se voi olla esimerkiksi banaani. Juo lisäksi lasi vettä.
  • Jos harjoittelet aikaisin aamulla, ei ole tarpeen nousta syömään keskellä yötä. Voit hyvin treenata, kunhan täydennäöt energiavarastoja kevyellä aamiaisella ennen treeniä.
  • Kovan harjoitteen jälkeen elimistö tarvitsee ravintoa heti. Tutkimusten mukaan palautuminen sujuu ihanteellisesti, jos saat puolen tunnin kuluessa treenistä puoli litraa vettä ja kevyen aterian, joka sisältää hiilihydraatteja ja proteiinia. Käytännössä kaikki pääateriat sisältävät tarvittavia aineita, mutta jos et ole aikeissa ruokailla treenin jälkeen, nauti ainakin lautasellinen puuroa maidon kanssa tai vaikka kerrosvoileipä proteiinipitoisin leikkein täydennettynä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee