Superfood, jota et tiennyt edes syötäväksi

Tätä superfoodia tuskin tiesit, vaikka siinä on runsaasti antioksidantteja, se edistää suolen toimintaa ja on hyväksi iholle.

maanantai 25. tammikuuta 2016 teksti Julie Johannesen

Terveellisiin elintarvikkeisiin perehtynytkään on tuskin tiennyt, että avokadonkivikin kannattaisi käyttää. koska se sisältää jos jonkinlaisia terveellisiä ainesosia.

Avokadonkivet päätyvät yleensä biojätteeseen, koska harva tietää niiden sisältävän terveellisiä antioksidantteja kuten katekiineja ja prosyanidiinia, jotka lievittävät kipua ja jännityksiä sekä edistävät ruuansulatusta. Antioksidantit myös edistävät kollageenisäikeiden uudistumista ja ihon hyvinvointia.

3 numeroa KUNTO PLUS –lehteä + Kari Traa juoksutakki vain 16,90 €

Avokadonkivessä on myös todella runsaasti kaliumia, joka parantaa lihasten hermotusta. Kivessä on myös runsaasti kuitua, joka yhdessä antioksidenttien kanssa on hyväksi ruuansulatukselle ja immuunipuolustukselle.

Kolumbialaisen Antioquian yliopiston tutkimustulosten mukaan avokadonsiemenuute voi edistää leukemiasolujen tuhoutumista. Avokadonkiven sisältämä flavonoli saa leukemiasolut tuhoutumaa. 

Käyttö

Helpoin tapa on panna kivi muovipussiin ja lyödä se varasalla palasiksi. Poista ruskea kuori ja käytä sisus pilkottuna ruuassa. Voit esimerkiksi valmistaa smoothien, jossa on sekä avokadoa että avokadonkiven sisusta. 

 

Hyvä ruokahalua! 

 

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee