Antioksidantteja sienistä

Sieniä kannattaa käyttää runsain määrin ruuanlaitossa!

torstai 23. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Aikaisempaa herkemmän mittausmenetelmän ansiosta on saatu selville, että sienet ovat oivallisia ergotioneiinin lähteitä.

Kyseistä antioksidanttia on esimerkiksi kananmaksassa ja vehnänalkioissa, mutta korkeimmat pitoisuudet havaittiin sienissä.

Herkkusienilajikkeista portobello ja tavallinen vaalea herkkusieni sisältävät eniten ergotioneiinia.

Siitakkeissa ja osterivinokkaissa ergotioneiinia on vieläkin enemmän. Antioksidanttien oletetaan tehostavan elimistön vastustuskykyä sekä auttamaan ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja.

American Chemical Society


Suojaa sairauksia vastaan

Antioksidantit suojaavat elimistön soluja vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Antioksidanttipitoinen ruoka voi siis suojata sairauksilta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee