Nainen edessään kasviksia
© colourbox

Syö enemmän kasviksia

Kasvisten syönti kannattaa lukemattomista eri syistä, mutta et ehkä tiedä, mikä vaikutus kasviksilla on suoliston hyvinvointiin.

tiistai 23. elokuuta 2016 teksti Irene Brøndum
Kasvikset ovat täynnä liukenevaa kuitua, ja paljon kuitua syövillä tiedetään olevan alhaisempi sairastumisriski syövistä suolistosairauksiin. Tutkijat olettavat bakteerien hyötyvän kuitupitoisesta ravinnosta. 


Etkö saa syötyä tarpeeksi kasviksia? Vihannessorvin avulla leikkaat kasviksista helposti terveellistä spagettia. Nyt saat vihannessorvin sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 14,90 €!


Kun hyödylliset bakteerit saavat kuitua, ne viihtyvät ja lisääntyvät ja tuottavat runsaasti lyhytketjuisia rasvahappoja. Tämä puolestaan vahvistaa suolen seinämää sekä lisää ruokahalun ja verensokerin säätelyhormonien määrää suolistossa. Ranskalaisten perunoiden ja pekonin tapainen rasvainen ruoka sen sijaan hajottaa suoliston seinämien proteiinia. Näin elimistöön syntyy hiljainen tulehdustila, jonka aiheuttama ketjureaktio saa ihmisen lihomaan tai alttiiksi sairastumisille.


Jos ei ole tottunut syömään runsaasti kuitua sisältävää ruokaa, kannattaa kuidun lisääminen aloittaa varovasti, koska runsaskuituinen ravinto saattaa tuottaa vatsaan ilmaa. Elimistö kuitenkin oppii pian uusiin ravintotottumuksiin, minkä jälkeen ilman määrä vatsassa pikemminkin vähenee aikaisempaan verrattuna.

KUNTO PLUS suosittelee:

Näin saat syötyä enemmän kasviksia – helposti ja herkullisesti!

Onko sinullakin vaikeuksia saada syötyä suositusten mukaiset puoli kiloa kasviksia päivässä? Kokeile vihannessorvia!

3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetti nyt vain 14,90 €!

Vihannessorvin avulla valmistat terveellisiä aterioita ja hoikistut huomaamatta! Juuri nyt saat vihannessorvin, vihannesveitsen ja kuorimaveitsen sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan. Katso tarjous tästä >>

Vihannessorvin avulla lisäät helposti kasvisten määrää aterioilla – ja näin saat myös lapset syömään enemmän kasviksia. Vihannessorvin avulla teet helposti hedelmistä ja vihanneksista kauniin ohuita nauhoja eli vihannesspagettia. Kokeile esimerkiksi korvata tavallinen pasta kesäkurpitsa- tai porkkanaspagetilla, niin kasvisten määrä aterioilla kasvaa kuin huomaamatta ja samalla voit edelleen syödä lempipastaruokiasi.

Mitä vihannessorvilla tehdään?

Vihannessorvi on kätevä keittiöväline, jolla saa tehtyä käden käänteessä hedelmistä ja vihanneksista terveellistä spagettia. Vihannessorvin mukana tulee neljä erilaista terää, joilla spagetin leveyttä voi vaihdella. 

Voit tehdä vaikkapa superohutta porkkanaspagettia salaattiin tai leveää kesäkurpitsanauhaa lihakastikkeeseen


VIDEO: Näin valmistat vihanneksista herkullista ja terveellistä spagettia!

Lisää terveyttä

Terveys kohenee, kun ruokavalioon lisätään runsaasti kasviksia. Kasvisten syöminen tuo mukanaan monia hyötyjä:

 • Laihtuminen
 • Tehokkaampi ruuansulatus
 • Vahvempi immuunijärjestelmä
 • Energisempi olo
 • Vähemmän stressiä


KYLLÄ, haluan olla terveempi! 

Tilaan 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €!


Saat KAIKEN tämän

Tilaa nyt, niin saat kaiken tämän hintaan 14,90 euroa:

 • Tyylikäs vihannessorvi – uusi, terveempi elämä lisäämällä hedelmien ja vihannesten syöntiä.

 • Kuorimaveitsi ja vihannesveitsi – oiva apu vihannessorvin käyttöön.

 • 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä – saat runsaasti terveellisiä ja herkullisia reseptejä, harjoitteluohjeita sekä asiantuntijaneuvoja terveellisen ja hauskan elämäntavan noudattamiseen. 3 ensimmäistä numeroa kuuluvat tarjoukseen. Tarjousjakson jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena, jonka voi peruuttaa milloin vain.

 • Digiliite: terveellistä ruokaa alle puolessa tunnissa – runsaasti terveellisiä reseptejä, joissa pääset hyödyntämään uutta vihannessorviasi.

 • Rajoittamaton lukuoikeus tilaukseesi kuuluviin KUNTO PLUS -lehtiin Wype-sovelluksella – voit lukea KUNTO PLUS -lehteä myös mobiililaitteellasi.

 • 3 viikon käyttöoikeus Fooddiary.fi-ruokapäiväkirjaan


Oletko valmis terveellisempään elämään?

Tilaa heti, niin saat 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €. Säästät 61,70 €! 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee