Synninpäästö rasvaiselle juustolle

Herkkujuustot eivät ehkä olekaan painonhallitsijan vihollinen numero yksi - ainakaan, jos uskomme uutta tanskalaistutkimusta.

maanantai 21. marraskuuta 2016 teksti L. Træning

Rasvaisia herkkujuustoja ei kannata turhaan vaihtaa vähärasvaisiin, jos kevytjuustojen maku ei miellytä.

Uuden tanskalaistutkimuksen mukaan rasvainen juusto ei nimittäin vaikuta terveyteen sen haitallisemmin kuin kevyempikään juusto.

12 viikkoa juustoa

Tutkimuksessa osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään, joista yhdessä  osallistujat söivät 80 grammaa kevytjuustoa 12 viikon ajan samalla, kun toisessa ryhmässä osallistujat saivat saman verran normaalirasvaista juustoa. Kolmas ryhmä söi juuston sijaan vastaavasti leipää ja hilloa.

Ei eroa painossa

12 viikon jälkeen juustoryhmien välillä ei ollut juurikaan havaittavissa eroja siinä, miten juuston nauttiminen oli vaikuttanut vyötärönympärykseen, rasvaprosenttiin, "huonoon" kolesteroliin tai verenpaineeseen.

Kaiken takana kalsium?

Tutkijoita tulos ei kuitenkaan yllättänyt, sillä rasvaisen juuston ei ole muissakaan yhteyksissä todettu vaikuttavan haitallisesti terveyteen tai painoon. Tutkijat arvelevat sen johtuvan juuston sisältämästä kalsiumista, joka sitoo rasvaa ja estää sitä näin kertymästä elimistöön.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee