Nainen näyttää vatsaansa
© i Stock

Suurimmat virheet tervettä vatsaa tavoitellessa

Kaikki meistä tekevät samat virheet tervettä vatsaa tavoitellessaan. Katso, mitkä 3 virhettä ovat kaikkein tavallisimmat.

sunnuntai 27. elokuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Teetkö sinäkin nämä 3 virhettä? Me kaikki olemme kuulleet, että tietyt asiat edistävät vatsan ja suoliston terveyttä mutta itse asiassa juuri ne ruokailutottumukset tai tyhmät tavat saattavat olla esteenä vatsan terveydelle. Katso, mitkä ovat kolme kaikkein tavallisinta virhettä, joita teemme tervettä vatsaa tavoitellessamme.

1. Syöt jogurttia

Jogurttien terveellisyys on ehkä yksi kaikkein yleisimmistä vääristä terveysväittämistä. Suurin osa jogurteista sisältää nimittäin rutkasti sokeria, mutta silti jogurtteja syödään niiden sisältämien probioottien vuoksi. Ongelma on siinä, että suuri sokerimäärä kumoaa kaikki jogurtin hyvät terveysvaikutukset. Yritä siis suosia luonnonjogurttia tai sokerittomia tai vähäsokerisia versioita, jos haluat jogurtin hyvistä bakteereista hyödyn irti.

2. Syöt kun olet stressaantunut

Ruoka ei pilkkoudu elimistössä tehokkaasti, jos syöt kiireellä tai liikkuessasi paikasta toiseen. Kun elimistö on stressaantunut, vatsan alueen verenkierto ei toimi yhtä tehokkaasti kuin yleensä, jolloin ruuansulatus hidastuu. Lisäksi elimistön kortisolitaso nousee stressaantuneena, mikä saa himoitsemaan epäterveellisiä välipaloja, karkkia ja sokeria.

3. Syöt liikaa raakoja vihanneksia

Vihannesten syönti kuulostaa terveelliseltä, mutta monilla ihmisillä tuloksena on entsyymien vähentyminen. Raa'at vihannekset kuormittavat myös ruuansulatusta merkittävästi, mikä voi johtaa ärtyneeseen suoleen tai vatsakipuihin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee