Ne ovat kauniita ja hieman kirpeitä ja täynnä aineosia, jotka tekevät hyvää koko elimistölle. Mustaherukat ovat kaikkien aikojen superruoka, sillä ne sisältävät...
- 3 kertaa niin paljon C-vitamiinia kuin kiivi
- 3 kertaa
niin paljon ravintokuitua kuin pinaatti
- 3 kertaa niin paljon E-vitamiinia kuin tomaatti
Alla on lueteltu kolme syytä, miksi kannattaa nauttia näitä ihania marjoja niin paljon kuin suinkin mahdollista.
Miksi juuri mustaherukkaa?
Laskee verenpainetta
Norjalaisen tutkimuksen mukaan mustaherukka voi ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja alentamalla verenpainetta. Mahdollisena selityksenä pidetään marjojen väriaineita, antosyaaneja. Mustaherukka onkin mustikan veroinen antioksidanttien lähde.
Piristää mieltä
Uudessa-Seelannissa saatiin näyttöä siitä, että mustaherukka virkistää ja kohottaa mielialaa. Marjojen yhdisteet vaikuttavat välittäjäaineiden serotoniinin ja dopamiinin toimintaan aivoissa.
Helpottaa harjoittelua
Mustaherukkaa syömällä voi parantaa verenkiertoa ja hillitä hemoglobiinin laskua treenin aikana. Lihakset väsyvät ja kangistuvat hitaammin, kun hapenotto tehostuu.
Vinkki!
Marjat, joita ei syödä satokauden aikana, voi pakastaa talven piristykseksi. Kokonaisina säilötyt marjat säilyttävät hyvin ravintoarvonsa. Sokeriakaan ei ole pakko lisätä.