Nainen kurottaa innoissaan kohti kameraa
© Colourbox

Superfood, jota ilman et halua jäädä

Tämä superfood muistuttaa kesästä, auringosta ja terveydestä. Se sisältää hurjan määrän vitamiineja ja antioksidantteja - ja sitä saa syödä niin paljon kuin lystää!

tiistai 30. elokuuta 2016 teksti I. Brøndum

Ne ovat kauniita ja hieman kirpeitä ja täynnä aineosia, jotka tekevät hyvää koko elimistölle. Mustaherukat ovat kaikkien aikojen superruoka, sillä ne sisältävät...

  • 3 kertaa niin paljon C-vitamiinia kuin kiivi
  • 3 kertaa niin paljon ravintokuitua kuin pinaatti
  • 3 kertaa niin paljon E-vitamiinia kuin tomaatti

Alla on lueteltu kolme syytä, miksi kannattaa nauttia näitä ihania marjoja niin paljon kuin suinkin mahdollista.

Miksi juuri mustaherukkaa?

Laskee verenpainetta
Norjalaisen tutkimuksen mukaan mustaherukka voi ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja alentamalla verenpainetta. Mahdollisena selityksenä pidetään marjojen väriaineita, antosyaaneja. Mustaherukka onkin mustikan veroinen antioksidanttien lähde.

Piristää mieltä

Uudessa-Seelannissa saatiin näyttöä siitä, että mustaherukka virkistää ja kohottaa mielialaa. Marjojen yhdisteet vaikuttavat välittäjäaineiden serotoniinin ja dopamiinin toimintaan aivoissa.

Helpottaa harjoittelua

Mustaherukkaa syömällä voi parantaa verenkiertoa ja hillitä hemoglobiinin laskua treenin aikana. Lihakset väsyvät ja kangistuvat hitaammin, kun hapenotto tehostuu.

Vinkki! 

Marjat, joita ei syödä satokauden aikana, voi pakastaa talven piristykseksi. Kokonaisina säilötyt marjat säilyttävät hyvin ravintoarvonsa. Sokeriakaan ei ole pakko lisätä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee