Nainen makaa sängyllä ja yrittää saada farkkujen nappia kiinni

Ruokailutottumusten muutos voi helpottaa päivittäisiä pukeutumisrutiineja.

© iStock

Pahe, joka voi tehdä sinusta punkeron

Eräästä paheesta luopuminen saattaa viedä vyötäröltä jopa viisi senttiä.

perjantai 10. kesäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Iltaisin iskee usein armoton makeannälkä tai rehellinen ruoanhimo, jolloin mieliteon vastustaminen vaatii rautaista mielenlujuutta.

Moni tunnistaa tilanteen, mutta säännöllinen iltasyöpöttely eteläeurooppalaiseen tyyliin voi kostautua karvaasti. Chileläisessä yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan vyötärölle voi kertyä jopa viisi ylimääräistä senttiä, jos jääkaapilla vieraillaan tavan takaa kello 20:n jälkeen. Viiden sentin lisäys vyötäröllä kasvattaa myös vaatekokoa kahdella.

Tutkijat arvelevat painonnousun johtuvan siitä, että elimistön energiankulutus keskittyy päivän valoisaan aikaan. Auringon laskiessa elimistö alkaa valmistautua lepoon, aineenvaihdunta hidastuu ja energiankulutus laskee.

Paljastava painoindeksi

Tutkimusaineisto kerättiin 5 500 chileläiseltä mieheltä ja naiselta. Iltasyöpöttelijöillä oli puoli yksikköä korkeampi painoindeksi kuin ennen kello 20:tä ruokailevilla, mikä tarkoittaa 1,5 kiloa 163-senttisen naisen kohdalla.

Tutkimustuloksia on kuitenkin tulkittava varauksella, sillä tuloksista ei käy ilmi, oliko iltasyöpöillä epäterveellisempi ruokavalio kuin aikaisemmin aterioivilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee