Lusikka jossa suolaa
© iStock

5 merkkiä liiallisesta suolan saannista

Kärsitkö usein päänsärystä? Lue lisää.

sunnuntai 15. tammikuuta 2017 teksti A. Sjøstrøm

Useimmat ihmiset eivät kiinnitä huomiota siihen, että monet suositut elintarvikkeet sisältävät aimo annoksen suolaa. Suola on hyvästä, mutta vain kohtuudella. Katso 5 merkkiä, jotka kertovat liiallisesta suolan saannista.

1. Sormet tuntuvat paksuilta

Ovatko sormesi muuttuneet paksummiksi ilman, että olet muuten lihonut? Syynä voi olla se, että elimistöön on kertynyt nestettä liian suuren suolan saannin seurauksena. Elimistö nimittäin varastoi nestettä itseensä osana puolustusmekanismejaan.

2. Suu on kuiva

Onko suusi usein kuiva? Kuivuus voi johtua liiallisesta suolan saannista. Kun syö liikaa suolaa, elimistö aistii, että suola- ja nestetasapaino on järkkynyt. Seurauksena on janon tunne, jonka avulla elimistö yrittää päästä jälleen tasapainoon. 

3. Kärsit usein päänsärystä

Ei ihan heti tule mieleen, että päänsäryllä voi olla jotain tekemistä aiemmin päivällä syötyjen sipsien kanssa. Mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että liiallisen suolan saannin ja päänsäryn välillä on yhteys, joten jos kärsit usein päänsärystä, ehkä sinun kannattaa tarkastella omaa suolan saantiasi.

4. Juokset jatkuvasti wc:ssä

Yllättävää kyllä, suola voi olla syynä myös siihen, että ravaat jatkuvasti wc:ssä.   Kun syöt runsaasti suolaista ruokaa, munuaiset paiskivat ylitöitä puhdistaakseen elimistöstä ylimääräisen suolan, mikä näkyy siinä, että tunnet jatkuvasti tarvetta käydä wc:ssä.

5. Olet kuin sumussa

Liiallisen suolan saannin seurauksena voi olla nestetasapainon järkkyminen, mikä aiheuttaa sen, että et ajattele selkeästi. Jos sinulla on usein olo, että ajatus ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla, tarkastele suolan saantiasi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee