Punaiset ihanuudet

Punaiset herkut, joista sydän kiittää.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

Mansikat ja vadelmat ovat marjojen aatelia, joissa herkulliseen makuun yhdistyy koko joukko terveyttä edistäviä ainesosia.

Punainen väri kertoo runsaista flavonoideista, jotka auttavat edistämään immuunipuolustusta. Tutkijoiden mukaan marjojen syöminen voi auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja.

Antioksidanttien ohella marjoista saa runsaasti C-vitamiinia, jota elimistö tarvitsee esimerkiksi sidekudoksen muodostumisessa, ja melko runsaasti myös E-vitamiinia. Lisäksi vadelma sisältää runsaasti terveellistä ravintokuitua.

Marjoja mahan täydeltä

Marjojen ystävä voi iloita siitä, että nämä herkut sisältävät varsin niukasti kaloreita. Marjoista voi nauttia tarvitsematta huolehtia lihomisesta. Lisäksi erityisesti vadelma sisältää runsaasti ravintokuitua, joka täyttää tehokkaasti ilman ylimääräistä energiaa. Makeita marjoja voi käyttää vaikkapa karkin korvikkeena.

Säästä kaloreissa, syö mansikka

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä ja miten treenaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee