Paahdetut bataattiviipaleet, tomaattisalsaa ja parmesaania

35 minuuttia
37 kcal

Paahdetut bataattiviipaleet ovat kaloriköyhä korvike bruschettalle. Päällä tomaattia ja ripaus parmesaaniraastetta.

bataatti"bruschetta"

BATAATISTA TEHTY "BRUSCHETTA" – bataatti maistuu paitsi tapaspöydässä myös alkuruokana

© wichmann+bendtsen

Paahdetut bataattiviipaleet, tomaattisalsaa ja parmesaania

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 VIIPALETTA

  • bataattia keskikokoisia
  • ½ tomaattia
  • ¼ punasipulia
  • ¼ kynsi alkosipulin­ kynttä
  • ¼ kourallista basilikaa
  • ¼ rkl oliiviöljyä
  • ¼ rkl tummaa balsamicoa
  • ripaus merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ⅓ rkl parmesaani­ raastetta tai ­lastuja

Valmistus

  • Kuori ja viipaloi bataatti 1 cm viipaleiksi.
  • Paahda viipaleita noin 30 minuuttia 175 asteessa. Käännä kerran välillä.
  • Valmista tomaattisalsa: Hienonna tomaatti, punasipuli, valkosipuli ja basilika. Lisää joukkoon öljy, balsamico, suolaa ja pippuria.
  • Lusikoi tomaattisalsa jäähtyneille bataattiviipaleille.
  • Ripottele päälle parmesaania ja tarjoile heti.

VINKKI: Tee riittävästi täytettä. Loput voi käyttää seuraavan päivän pastakastikkeeseen.

IFORM 12/2023