Kuivahedelmät käsitellään kauniimmiksi

Kuivahedelmät ja marjat on usein käsitelty rikkidioksidilla ja rikkihapokkeen suoloilla (sulfiiteilla) tummumisen ehkäisemiseksi.

keskiviikko 29. tammikuuta 2014 teksti I. Brøndum

TEOLLISET KUIVAHEDELMÄT


Kuivattuja marjoja ja hedelmiä kutsutaan terveellisiksi makeisiksi, mutta niissä voi olla paljon rasvaa sekä sokeria ja lisäaineita. Tutkimusten mukaan pussillisessa kuivattuja karpaloita voi olla noin 14 sokeripalan verran sokeria. Kuivatut aprikoosit ovat kivan oransseja, koska ne käsitellään rikkidioksidilla ja sulfiiteilla. Kuivattujen banaanilastujen ravintosisältö on yhtä hyvä kuin perunalastujen.


LUE MYÖS: Kuivatut hedelmät – terveellistä vai ei?

LUOMUT JA OMAT

Luomuhedelmissä ja itse poimituissa marjoissa ei taatusti ole torjunta-ainejäämiä. Jos luomuhedelmät ovat liian kalliita kukkarolle, kannattaa suosia kotimaisia hedelmiä, joissa ei ole torjunta-aineita tai niitä on ainakin vähemmän kuin tuontihedelmissä. Tämä johtuu siitä, että Suomessa ei ole tarvetta käyttää niin paljon torjunta-aineita viileän ilmastomme vuoksi. Lisäksi kuljetusetäisyydet ovat lyhyemmät kuin tuontihedelmillä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee