Kolesteroli kuriin elävillä bakteereilla

Lähinnä maitotuotteiden sisältämät probiootit on todistettu elimistön hyväntekijöiksi myös kolesteroliarvojen kannalta.

tiistai 7. heinäkuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Eläinkokeiden perusteella brittitutkijat uskovat, että probiootit vaikuttavat suotuisasti rasvahappoihin niiden kulkeutuessa suolistokanavan läpi. Probiootit myös edistävät kolesterolitasapainoa ja pienentävät veritulppariskiä.

Esimerkiksi koolihapot läpäisevät tutkimuksen mukaan ruuansulatuskanavan sulamattomina, kun on nautittu probiootteja. Sulamattomat rasvahapot eivät imeydy elimistöön. Tutkijoiden mukaan tuloksia voidaan soveltaa myös ihmisiin.

MITÄ OVAT KOOLIHAPOT JA PROBIOOTIT?


Koolihapot

Elimistö tuottaa itse koolihappoja, jotka edistävät kolesterolin muodostumista. Mitä nopeammin koolihapot poistuvat, sitä vähemmän kolesterolia elimistöön ehtii kertyä.

Probiootit

Probiootit ovat eläviä, suolistolle suotuisia mikro-organismeja, joita viljellään laboratoriossa. Pakastekuivauksen jälkeen niitä voi nauttia kapseleina tai hapanmaitotuotteisiin sekoitettuna. Sinnikkäät probiootit selviytyvät hengissä vatsahapoista ja etenevät paksusuoleen saakka. Paksusuolessa ne lisääntyvät, luovat ruuansulatusta edistävän ympäristön ja estävät haitallisten bakteerien pesiytymisen. Näin ne ehkäisevät monien sairauksien syntyä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee