Hyvää mieltä hiilihydraateista

Hiilihydraatit saavat hyvälle mielelle hetkessä, sillä ne toimittavat aivoihin energiaa nopeasti.

keskiviikko 23. helmikuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Tietyt hiilihydraattipitoiset ruoka-aineet ovat erityisen ansiokkaita mielialan kohentajia, koska niissä on myös muita tärkeitä ravintoaineita. Seuraavassa esittelemme muutamia yhtä tehokkaita mutta terveellisydeltään erilaisia vaihtoehtoja nostaa mielialaansa.

2 lasillista virvoitusjuomaa tai 50 g karamelleja


Vaikutus

Kovissa karamelleissa ja virvoitusjuomissa on pääasiassa hiilihydraattia, eikä juuri muita ravintoaineita. Tällainen syötävä vaikuttaa mielialaan kahdella tavalla. Nopeasti imeytyvät hiilihydraatit varmistavat energiansaannin nostamalla verensokeria. Lisäksi näin puhdas hiilihydraatti myös auttaa aivoja tuottamaan mielialahormonia serotoniinia.

80 grammaa suklaata


Vaikutus

Suklaassa on paljon nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja, jotka saavat mielialan kohoamaan nopeasti. Suklaa myös parantaa serotoniinin, tuotantoa, ja siinä on monia muitakin virkistäviä aineita, esim. kofeiinia. Valitettavasti siinä on myös runsaasti rasvaa, joten riskinä on lihominen.

Terveellisempi vaihtoehto: 2 kypsää banaania


Vaikutus

Banaaneissa on paljon hiilihydraattia, joka nostaa verensokeria nopeasti. Hiilihydraatti myös antaa aivoille tehokasta polttoainetta. Banaaneissa on lisäksi paljon B-vitamiineja, jotka ovat erityisen tärkeitä keskushermoston toiminnalle ja mielialahormonien dopamiinin ja serotoniinin tuotannossa. Elimistö ei pysty varastoimaan suuria määriä B-vitamiineja, joten niitä on saatava ruuasta mieluiten joka päivä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee