Terveellisyyttä viileisiin herkkuihin.

Viileitä herkkuja viisaasti

Yksi jäätelö silloin tällöin ei tee hallaa mitoille, mutta jos täyteläisistä herkuista tulee jokapäiväinen tapa, uima-asu alkaa pian kiristää. Näillä neuvoilla pidät herkuuttelun terveellisemmällä linjalla.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Terveelliset jäätelö- ja mehujäävalinnat


  • Hedelmäinen on hyvä Mehujäistä löytyy useitakin sellaisia, jotka sisältävät paljon hedelmää. Energiaa niissäkin toki on, mutta terveellisyys kasvaa hedelmien myötä. Tarkista ainesosaluettelosta hedelmien ja mehun määrä. Jollei sitä ole merkitty tarkasti, katso, missä järjestyksessä ainekset on listattu. Mitä aikaisemmin hedelmät mainitaan, sitä enemmän niitä on.

  • Tarkista energia Monet katsovat energiasisällön ja rasvan määrän 100 grammaa kohti arvioidakseen, onko tuote lihottava vai ei. Siitä ei ole paljon hyötyä, kun jäätelö kuitenkin syödään kokonaan riippumatta siitä, paljonko se painaa. Etsi siis tieto siitä, paljonko energiaa kokonaisessa tuotteessa on.

  • Vältä vohvelia Edes irtojäätelöä ei ole pakko syödä vohvelista. Useimmat kioskit tarjovat jäätelön halukkaille myös pikarista. Kun ostat jäätelön pikarissa, säästät koko joukon kaloreita – vieläpä epäterveellisiä sellaisia, koska tötteröt ovat pääosin vehnäjauhoa ja sokeria.

  • Sorru sorbettiin Kun kaipaat kuumaan päivään jotain viileää ja virkistävää, valitse sorbetti. Sorbetissa on runsaasti marja- tai hedelmämehua ja siksi se on terveellisempää kuin limonadijää. Samalla saat noin 25 prosenttia vähemmän energiaa kuin kermajäätelöstä. Ole kuitenkin tarkkana, sillä sorbetti paina enemmän kuin jäätelö.

  • Pienin on paras Jos haluat huoletta nauttia jäätelöä pelkäämättä vaa'alle nousua, valitse pienin mehujää. Useimmissa on vain noin 50 kcal, joten kolmen viikon aurinkolomalla kertyy vain noin 300 gramman verran energiaa, jos nauttii mehujään päivässä. Ja plussaldon saa kulutetettua kävelemällä yhden ylimääräisen kilometrin päivässä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee