Rasvainen juttu

Rasvaa pitää välttää, sehän tiedetään. Mutta millaista rasvaa olisi hyvä käyttää silloin kun se ei ole vältettävissä? Paljonko voita, öljyä tai margariinia voi päivän aikana käyttää? Tässä muutama nyrkkisääntö:

maanantai 29. kesäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Terveellisimpiä ovat mahdollisimman vähän tyydyttynyttä rasvaa sisältävät tuotteet. Tyydyttynyt rasva on kovaa. Myös kovetetut rasvat ovat pahasta. Kylmäpuristetut kasviöljyt, kuten rypsiöljy ja oliiviöljy, ovat terveellisimpiä.

25-30 g voita tai margariinia päivässä on OK. Rasvan määrä tulisi suhteuttaa myös siihen, kuinka paljon rasvaa ateriat muuten sisältävät ja kuinka suuri energiantarve on.

Levitä rasvaa leivän päälle vain ohut kerros, tai jätä se kokonaan pois.

Kaada paistinrasva pois sen sijaan että käyttäisit sitä kastikkeessa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee