Kalenteri, omena ja kuulakärkikynä
© Colourbox

Onko sinun vaikea jaksaa laihdutuskuureja? Tietyn pisteen jälkeen helpottaa

Uusi tutkimus osoittaa, miten painonpudotuksen tuloksia pidetään yllä menestyksekkäästi.

tiistai 13. syyskuuta 2016 teksti Hans Westhausen Gottlieb

Useimmat laihdutuskuurilla olleet tietävät turhauttavan tilanteen, jossa jo kerran pudotetut kilot tulevat vähän kerrassaan takaisin ja taas on aloitettava alusta.

Liikakilojen vastaisessa taistelussa päävastustaja on nälkä, ja aivan kuin painonpudotus ei olisi jo tarpeeksi vaikeaa muutenkin, elimistö taistelee aluksi painonpudotusta vastaan lisäämällä näläntunnetta.

Uuden tanskalaistutkimuksen mukaan urakka helpottuu, jos tuloksia saa pidettyä yllä vuoden ajan.

Pidä pintasi 52 viikkoa!

Kööpenhaminan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa 20 ylipainoista ihmistä pudotti 13 prosenttia painostaan ensimmäisen kahden kuukauden aikana hyvin ankaran ravintojauhekuurin avulla. Sen jälkeen heidän tuli yrittää pitää yllä tuloksia mm. ravintoneuvojan avulla vuoden ajan.

Tutkimuksen aikana osallistujilta mitattiin ruokahalua säätelevien hormonien GLP-1:n ja PYY:n sekä nälkähormoni greliinin tasoa.

Heti alun painonpudotuksen jälkeen nälän tunnetta aiheuttavan greliinin tuotanto kasvoi 23 prosenttia. Vuoden kuluttua greliinin määrä oli kuitenkin jo pudonnut, ja ruokahalua hillitsevien GLP-1:n ja PYY:n määrä oli kasvanut.

Elimistön vastarinta laantuu

"Kiinnostavaa ja rohkaisevaa näissä tuloksissa on se, että jos kilot saa pidettyä poissa pidemmän aikaa, painonhallinta helpottuu tietyn kriittisen pisteen jälkeen. Elimistö lopettaa painonpudotusta vastaan taistelemisen ja alkaa tehdä yhteistyötä", sanoo Signe Sørensen Torekov, joka oli osa tutkimuksen toteuttanutta ryhmää.

Sinnittele siis, tunnelin päässä näkyy valoa!

--

KUNTO PLUS suosittelee
Jos todella haluat pudottaa painoa, suosittelemme sinulle Ruokapäiväkirjan käyttöä. Ohjaamme sinua takuuvarmasti kohti toivomaasi painonpudotusta ruokavaliosi ja päivittäisen kaloriensaantisi perusteella, eikä sinun tarvitse tinkiä päivittäisistä tavoistasi.
Kokeile Ruokapäiväkirjaa 5 päivää ilmaiseksi

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee