Selaimesi pitää päivittää. Tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhoja selainversioita.
Lue lisääParmesaanin sisältämä kalsium tunnetaan luita lujittavana kivennäisaineena, mutta sllä on muitakin hyvä ominaisuuksia. Se sitoo ruuan sisältämästä rasvasta osan itseensä ja kuljettaa sen elimistöstä. Prosessi on nimeltään saponifikaatio eli saippuoituminen.
Parmesaani sisältää myös jopa 29 % proteiinia, joka pitää olon kylläisenä ja antaa aineenvaihdunnalle töitä.
Paljonko parmesaania kannattaa syödä
50 g parmesaania sisältää 600 mg kalsiumia, joka sitoo yli 30 kcal energiaa.
Kokeile myös muita kovia juustoja. Kalsium- ja proteiinipitoisuus eivät tosin ole aivan parmesaanin tasoa. Kokeile myös rahkaa. Siinä kalsiumia on noin 300 mg/1 dl. 2 dl rahkaa vastaa vaikutukseltaan 50 g:n parmesaaniannosta.
Parhaat treenivinkit, reseptit ja tuoreimmat tiedot terveysrintamalta.
NYT: Vuoden JOULUVIHKONEN sisältää hyvää tekevien konvehtien ohjeita. Tilaa KUNTO PLUSsan uutiskirje, niin saat hyvää tekevistä aineksista valmistettujen konvehtien ohjeet.
KUNTO PLUS -uutiskirje tarjoaa artikkeleja terveydestä, vinkkejä treenaamiseen ja herkullisia reseptejä.