Vaalea nainen kahvikuppi kädessä
© iStock

Helpoilla muutoksilla paino hallintaan

Pysyvä painonhallinta edellyttää muutoksia, joista on myös helppo pitää pysyvästi kiinni.

maanantai 17. elokuuta 2015 teksti Anja Bruneskjold

Painonpudotus ja painonhallinta onnistuvat usein parhaiten, kun koko elämää ei yritetä muuttaa kertaheitolla, vaan terveellisempiä elintapoja omaksutaan vähitellen. Listasimme muutaman helpon vinkin kevyempään elämään.

1. Älä jätä välipalaa väliin

Iltapäivällä verensokeri usein notkahtaa ja käsi helposti hamuaa jotain, mistä saa nopeasti lisää energiaa. Iltapäivänälkään kannattaakin ehdottomasti syödä jotain pientä ja terveellistä, jolla nälkä talttuu. Jos sinnittelee sisulla päivälliseen asti, voi nälkä helposti yltyä niin hurjaksi, että aterian ääreen päästyä tulee syötyä kaksin käsin.

2. Ota liikunta osaksi arkea

Liikunnasta on hyötyä niin painonpudotuksessa kuin painonhallinnassakin, ja sillä on lukuisia myönteisiä vaikutuksia niin fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiinkin. Jos jumppa tai juoksu ei maistu, ei silti syytä huoleen. Treenata voi monella tapaa, ja erityisen tärkeää olisi ujuttaa liikuntaa osaksi arkea: kaikki lyhyemmät matkat voi hoitaa auton sijasta kävellen tai pyörällä, hissin sijaan kävellä portaat sekä ottaa ilo irti niin puutarhatöistä kuin kodin siivouksesta – nekin kartuttavat päivittäistä liikuntasaldoa!

3. Juo riittävästi

Nälän ja janon tunne voivat helposti mennä sekaisin – elimistö usein kaipaakin ruuan sijaan vain nestettä.

Riittävä ja säännöllinen juominen auttaakin pitämään sekä olon virkeänä että turhan napostelun hallinnassa.

4. Nosta sykettä

Reippaasti sykettä nostava HIIT ja intervallitreeni sopivat mainiosti etenkin kiireiselle painonpudottajalle, siinä ne pitävät energiankulutuksen korkealla vielä tunteja treenin jälkeen ja kohottavat tehokkasti kuntoa, eikä aikaakaan tarvitse tärvätä turhia. 

Hyviä treenejä!

KUNTO PLUS suosittelee
Saatko liikaa kaloreita päivän mittaan? Halusitpa sitten pudottaa painoasi tai pysyä nykyisessä painossasi, KUNTO PLUS -lehden Fooddiary.fi on ihanteellinen väline ruokavalion ja päivittäisen energiansaannin tarkkailuun.
Kokeile Fooddiary.fi 5 päivää ilmaiseksi

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee