Suklaata ja omena kämmenillä
© iStock

4 helppoa kikkaa painonpudotuksen aloittamiseen

Mikä parasta, yksi keinoista sisältää suklaata!

sunnuntai 15. tammikuuta 2017 teksti Anna Sjøstrøm

Ylimääräisten kilojen pudottaminen ei ole koskaan helppoa. Jos tekee liian monia suuria muutoksia kerralla, uusia tapoja jaksaa todennäköisesti noudattaa vain vähän aikaa. Kuten monessa muussakin asiassa, myös painonpudotuksessa pitää löytää kultainen keskitie. Seuraavat 4 vinkkiä saattavat auttaa.

1. Syö enemmän kasviksia

Kannattaa panostaa siihen, että aterioilla yhä suurempi osa ruuasta lautasella on kasviksia. Kun otat kasvikset osaksi ruokavaliota, saat samalla runsaasti hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita ja ruokaa, joka pitää kylläisenä pitkään.

2. Juo runsaasti vettä

Jos haluat saada painonpudotuksen hyvään alkuun, muista juoda runsaasti vettä. Suositeltu määrä on noin 2 litraa päivän mittaan. Unohda siis mehut, limsat ja alkoholijuomat. Voit juoda jonkin verran kahvia ja teetä ja paljon vettä. 

Suolisto rakastaa kasviksia. Vihannessorvin avulla saat helposti lisättyä kasvisten määrää aterioilla. Nyt saat vihannessorvin sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 14,90 €!

3. Napostelu hallintaan

On olemassa vain kaksi ajankohtaa, jolloin voit sallia itsellesi pienen napostelun: silloin, kun elimistö huutaa nälkäänsä ja silloin, kun tiedät, että pääaterioiden välille tulee pitkä tauko ja haluat pitää verensokerin tasaisena aterioiden välillä. Yritä välttää napostelua kaikkina muina ajankohtina ja muista, että joskus naposteluhimo voi kertoa janosta tai yleisestä levottomuudesta, joka ei taltu ruualla.

Reseptejä maukkaisiin ja terveellisiin naposteltaviin löydät täältä.

4. Syö tummaa suklaata joka päivä

Lopultakin syy pitää tummaa suklaata aina kaapissa! Tutkimusten mukaan ne, jotka syövät tummaa suklaata päivittäin, syövät vähemmän muita makeita ja suolaisia naposteltavia päivän mittaan.

KUNTO PLUS suosittelee:

Laihdu kilo kuukaudessa – tässä on salainen aseesi!

Haluatko pudottaa muutaman kilon? Ja helliä samalla suolistoa, vahvistaa immuunijärjestelmää ja saada lisää energiaa? Tämän kaiken tekee vihannessorvi!

3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetti nyt vain 14,90 €!

Vihannessorvin avulla valmistat terveellisiä aterioita ja hoikistut huomaamatta! Juuri nyt saat vihannessorvin, vihannesveitsen ja kuorimaveitsen sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan. Katso tarjous tästä >>

Vihannessorvi auttaa painonpudotuksessa ja elintapojen muuttamisessa terveellisemmiksi. Vihannessorvin avulla teet hedelmistä ja vihanneksista kauniin ohuita nauhoja eli vihannesspagettia. Kokeile esimerkiksi korvata tavallinen pasta kesäkurpitsa- tai porkkanaspagetilla, niin aterian kalorimäärä laskee rutkasti. Näin voit laihtua noin 1 kilon kuukaudessa ja samalla voit edelleen syödä kaikkia lempipastaruokiasi.

Mitä vihannessorvilla tehdään?

Vihannessorvi on kätevä keittiöväline, jolla saa tehtyä käden käänteessä hedelmistä ja vihanneksista terveellistä spagettia. Vihannessorvin mukana tulee neljä erilaista terää, joilla spagetin leveyttä voi vaihdella. 

Voit tehdä vaikkapa superohutta porkkanaspagettia salaattiin tai leveää kesäkurpitsanauhaa lihakastikkeeseen.


VIDEO: Näin valmistat vihanneksista herkullista ja terveellistä spagettia!

Lisää terveyttä

Painonpudotuksen lisäksi terveys kohenee, kun ruokavalioon lisätään runsaasti kasviksia. Kasvisten syöminen tuo mukanaan monia hyötyjä:

 • Laihtuminen
 • Tehokkaampi ruuansulatus
 • Vahvempi immuunijärjestelmä
 • Energisempi olo
 • Vähemmän stressiä


KYLLÄ, haluan olla terveempi! 

Tilaan 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €!


Saat KAIKEN tämän

Tilaa nyt, niin saat kaiken tämän hintaan 14,90 euroa:

 • Tyylikäs vihannessorvi – vauhtia painonpudotukseen hedelmillä ja vihanneksilla.

 • Kuorimaveitsi ja vihannesveitsi – oiva apu vihannessorvin käyttöön.

 • 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä – saat runsaasti terveellisiä ja herkullisia reseptejä, harjoitteluohjeita sekä asiantuntijaneuvoja terveellisen ja hauskan elämäntavan noudattamiseen. 3 ensimmäistä numeroa kuuluvat tarjoukseen. Tarjousjakson jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena, jonka voi peruuttaa milloin vain.

 • Digiliite: terveellistä ruokaa alle puolessa tunnissa – runsaasti terveellisiä reseptejä, joissa pääset hyödyntämään uutta vihannessorviasi.

 • Rajoittamaton lukuoikeus tilaukseesi kuuluviin KUNTO PLUS -lehtiin Wype-sovelluksella – voit lukea KUNTO PLUS -lehteä myös mobiililaitteellasi.

 • 3 viikon käyttöoikeus Fooddiary.fi-ruokapäiväkirjaan


Oletko valmis terveellisempään elämään?

Tilaa heti, niin saat 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €. Säästät 61,70 €! 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee