© iStock

Mitä enemmän ja nopeammin kiloja karisee, sitä pysyvämpi tulos

Tiukat pikakuurit kostautuvat helposti - maltti ja liikunta ovat valttia terveellisessä painonpudotuksessa ja -hallinnassa.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016 teksti Irene Brøndum

Ennen kuin aloitat laihdutuskuurin, pohdi tarkkaan, miten tärkeää painon pudottaminen sinulle todella on ja oletko valmis uhrautumaan tarvittavalla tavalla. Tavoitepainossa pysyminen vaatii suurta itsekuria. Sinun on mietittävä joka päivä, mitä panet suuhusi, punnittava itsesi säännöllisesti ja liikuttava mieluiten päivittäin.


Tilanne on tämä, koska tilastot ovat sinua vastaan. 95 prosentilla laihduttajista paino palaa myöhemmin ennalleen. Moni lihoo jopa enemmän seuraavina kuukausina tai vuosina.


Siksi on parempi olla realistinen ja välttää kiihkoilua painonpudotuksen suhteen. Ehkä voit tyytyä karistamaan vain muutaman kilon - mutta pysyvästi. Voit myös keskittyä aluksi ensisijaisesti painonnousun pysäyttämiseen ja aloittaa säännöllisen liikuntaharrastuksen.


Liikunnan aloittaminen - painonpudotustavoitteista riippumatta - on todella hyvä idea. Liikuntatutkimukset, joissa kuvannetaan kehoa, ovat osoittaneet, että myös niillä, joilla paino ei putoa, kehon koostumus muuttuu niin, että rasvaa on vähemmän sisäelinten ympärillä. Se on tärkeää, koska piiloutunut rasva on vaarallisinta esimerkiksi diabeteksen kehittymistä ajatellen.


Ruotsalaistutkimuksen mukaan niille, jotka liikkuvat ainakin kaksi kertaa viikossa, kertyy 75 prosenttia vähemmän rasvaa sisäelinten ympärille kuin niillä, jotka liikkuvat vähemmän.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee