Vatsatreeni – Osa 5

KUNTO PLUSsan vatsatreeniohjelman toiseksi viimeisessä osassa keskivartalon lihaksia koetellaan haastavilla harjoitteilla.

Tule mukaan videotreeniin

Vahvat vatsalihakset ovat yllättävän tärkeät kehon toiminnalle. Kaikeksi onneksi niiden treenaaminen on yksinkertaista. KUNTO PLUSsan nettitreeneissä on muun muassa vatsalihasharjoitteita videoina. Videot ovat katsottavissa sekä tietokoneella että tabletilla tai puhelimella missä vain.

TREENIVIDEOT TÄÄLTÄ

KUNTO PLUSSAN Vatsatreeniohjelma on jaettu kuuteen osaan. Jokainen osa sisältää kaksi harjoitetta, jotka vahvistavat kaikkia vatsan ja keskivartalon tärkeitä lihaksia.

Harjoitteiden vaativuus kasvaa vaihe vaiheelta, joten treenaaminen kannattaa ja tuo tuloksia.

1. PAIKALLAAN MARSSIVA RAPU

A Istu polvet koukussa jalat lantionlevyisessä haara-asennossa, kantapäät lähellä peppua. Nojaa käsiä taaksepäin käsivarret suorina ja kädet hartioiden leveydellä.

B Kohottaudu käsien ja jalkojen varaan niin, että vartalo on hartioista polviin saakka suorana ja peppu piukkana.

C Nosta toinen käsi ja vastakkainen jalka ilmaan ja kosketa kädellä jalkaterää. Laske käsi ja jalka alas. Jatka puolia vuorotellen pitäen peppu koko ajan ilmassa.

Tee liikkeet hitaasti ja hallitusti.

Nainen tekee vatsalihasharjoitetta
© Jakob Helbig

2. JALKOJEN OJENNUS VUOROTELLEN

A Asetu selinmakuulle polvet 90 asteen kulmassa ja käsivarret suorana pään yläpuolella. Kohota ylävartaloa niin että lapaluut nousevat alustasta ja käsivarret kohoavat yläviistoon.

B Ojenna kumpaakin jalkaa vuorotellen ja pidä samalla koukussa oleva polvi paikallaan. Mitä lähemmäs alustaa ojennat jalan, sitä tehokkaampi liike on.

Pidä alaselkä koko ajan kiinni alustassa.

Nainen tekee vatsalihasharjoitetta
© Jakob Helbig