Vatsatreeni – Osa 3

Nyt on aika treenata kunnolla hikeä pintaan. Vatsatreeniohjelman 3. osassa nostetaan jälleen rimaa kahdella uudella harjoitteella, jotka saavat sykkeenkin ylös.

Tule mukaan videotreeniin

Vahvat vatsalihakset ovat yllättävän tärkeät kehon toiminnalle. Kaikeksi onneksi niiden treenaaminen on yksinkertaista. KUNTO PLUSsan nettitreeneissä on muun muassa vatsalihasharjoitteita videoina. Videot ovat katsottavissa sekä tietokoneella että tabletilla tai puhelimella missä vain.

TREENIVIDEOT TÄÄLTÄ

KUNTO PLUSSAN Vatsatreeniohjelma on jaettu kuuteen osaan. Jokainen osa sisältää kaksi harjoitetta, jotka vahvistavat kaikkia vatsan ja keskivartalon tärkeitä lihaksia.

Vaativuus kasvaa vaihe vaiheelta, joten treenaaminen kannattaa ja tuo tuloksia.

1. MERITÄHTI

A Asetu selinmakuulle X-asentoon kädet ja jalat harallaan.

B Nosta oikeaa kättä ja vasenta jalkaa suorina toisiaan kohti niin, että ne kohtaavat lantion yläpuolella, ja kohota samalla ylävartaloa niin ylös kuin voit. Pidä silti toinen käsi ja jalka yhä suorina maassa. Laskeudu hallitusti alkuasentoon ja toista vastakkaisella puolella.

Mitä korkeammalle nostat ylävartaloa, sitä enemmän aktivoit vinoja vatsalihaksia.

Nainen tekee vatsalihasharjoitetta
© Jakob Helbig

2. VUORIKIIPEILIJÄ

A Asetu etunojapunnerruksen yläasentoon käsivarret suorina ja kädet olkapäiden alapuolella.

B Vedä toista polvea saman puolen kyynärpäätä kohti ja vie jalka takaisin lähtöasentoon. Toista toisella jalalla. Jatka hidasta vauhtia ja nostele polvia mahdollisimman korkealle.

Pidä vatsa tiukkana koko harjoitteen ajan.

Nainen tekee vatsalihasharjoitetta
© Jakob Helbig