Miksi pitäisi laihtua hitaasti?

Onko totta, että painoa on helpompi pitää yllä, jos on laihtunut hitaasti? Mitä väliä laihtumisen nopeudella on?

perjantai 6. marraskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Vauhti ei ratkaise. Sekä nopealla että hitaalla menetelmällä on etunsa ja haittansa. Ei ole pitävästi todistettu, että jompi kumpi toimisi paremmin ajan mittaan. Australialaisen loppuvuodesta 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan laihduttamisen tavalla ei ollut tuloksen kannalta väliä.

Tärkeää on se, että elämänmuutos on lopullinen ja tuntuu siedettävältä. Laihdutuskuureista ei ole hyötyä, jos kuurin jälkeen palaa entisiin elintapoihin - kilot tulevat takaisin.

Toisille siedettävä tarkoittaa täyttä pidättäytymistä tyhjistä kaloreista ja paikoillaan istumisesta sekä tuntikausien liikuntaa. Toisille se taas on syömisen pientä säätämistä arjessa, liikunnan pientä lisäämistä ja välillä herkuttelua. Kaikki riippuu kunkin omasta luonteesta. Jos yksi tapa sopiikin yhdelle, ei se välttämättä toimi toisella.

Mutta...

Eräässä tutkimuksessa on osoitettu, että ne, jotka laihtuivat eniten ensimmäisten 2–4 viikon aikana, onnistuivat parhaiten pitkällä aikavälillä. Syynä voi olla muun muassa nopeiden tulosten tuoma motivaatio.

Ei kuitenkaan kannata valita rankinta strategiaa, jos pelkää lankeavansa kiusauksiin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee