Nainen laulaa suihkussa
© iStock

Kuuma kylpy auttaa kuluttamaan energiaa

Jos pidät kuumista kylvyistä, tämä uutinen pelastaa päiväsi!

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Tiesitkö, että kuuma kylpy auttaa sinua kuluttamaan yhtä paljon energiaa kuin kävelylenkki? Tunti kylpyammeessa vastaa puolen tunnin kävelylenkkiä ja kuluttaa 140 kilokaloria. Eli energiaa todella palaa kylvyssä!

Loughborough'n yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa ryhmä miespuolisia koehenkilöitä pyöräili ensin tunnin. Sen jälkeen sama miesjoukko vietti tunnin 40-asteisessa kylvyssä.

Koehenkilöt kuluttivat odotetusti paljon enemmän energiaa pyörän selässä kuin kuumassa kylvyssä. Mutta kuuma kylpy sen sijaan vaikutti myönteisesti verensokeriin. Itse asiassa vaikutus verensokeriin näkyi sekä pyöräilyn että kylvyn jälkeen, mutta aterian jälkeen verensokeri oli 10 prosenttia alhaisempi niillä, jotka olivat olleet kylvyssä.

Tutkija Steve Faulknerin mukaan kuumalla kylvyllä on elimistöön tulehdusta ehkäisevä vaikutus, jolloin kylpy voi auttaa ehkäisemään kroonisia tulehduksia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tutkimuksissa on todettu passiivisen lämmön suotuisa vaikutus elimistöön. Suomalaistutkimuksissa on todettu mm., että säännöllinen saunominen alentaa aivoverenkierron häiriöiden ja sydänkohtauksen riskiä. Sekä sauna että kuuma kylpy alentavat myös verenpainetta.

LUE MYÖS: Miksi saunominen tekee hyvää

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että voit jättää treenaamisen ja syödä mitä haluat, kunhan vain käyt kylvyssä tai saunassa. Mutta kuuma kylpy voi auttaa esimerkiksi niitä, joille liikunta tuottaa hankaluuksia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee