Seuraa kaloreita ja aktiivisuustasoasi KUNTO PLUS -lehden ja Active Life Trackerin avulla

Kalorit vs. kulutus: Tiedätkö, mitä ne tarkoittavat?

Tarvitsemiemme ja kuluttamiemme kalorien määrä voi vaihdella paljon. KUNTO PLUS tarjoaa sinulle katsauksen kaloritarpeeseesi ja päivittäiseen kulutukseesi.

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Onko tavoitteesi pudottaa painoa vai haluatko optimoida harjoittelun saadaksesi siitä kaiken tehon irti? Tavoitteesta riippumatta päivittäisten kalorimäärien tarkkailemisesta voi olla apua: kuinka paljon saat kaloreita ja kuinka paljon kulutat niitä. Kalorien saannin, kulutuksen, kilojoulejen ja kalorien laskeminen voi kuitenkin olla haastavaa.

Käytä laskuriamme ja selvitä, kuinka paljon energiaa tarvitset päivässä ikäsi, painosi ja liikkumisesi perusteella.

Lihaksien merkitys

Kalorien kulutuksessa voi olla merkittäviä eroja, jotka johtuvat esimerkiksi aineenvaihdunnasta. Tässä lihaksilla on suuri merkitys. Jos lihasmassaa on paljon, elimistö polttaa enemmän kaloreita, koska suurin osa energiasta kuluu lihasten liikuttamiseen – esimerkiksi treenatessa.

Tehosta energiankulutusta voimaharjoittelulla

Ravinto ja liikunta ovat avain

Kalorien saanti ja kulutus riippuvat tietenkin pitkälti siitä, mitä ja kuinka usein syöt. Muista syödä oikein myös treenaamisen jälkeen. Kun syöt runsaasti proteiinia ja hitaita hiilihydraatteja, lihakset saavat parhaat edellytykset palautumiseen ja samalla rasvanpoltto tehostuu.

Kalorit lukuina

Jos haluat yksityiskohtaisen kalorikatsauksen, voit laatia myös laskelman tämän esimerkin mukaisesti. Näet tarkasti, kuinka paljon kaloreita saat suhteessa kulutukseesi, jolloin sinulla on mahdollisuus muuttaa harjoittelua ja syömistäsi sen mukaan.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee