7 sääntöä pastaruokien keventämisestä

Pasta on suosittu ja terveellinen ruokalaji. Meillä tarjotaan pastan kanssa kuitenkin usein kermaisia ja rasvaisia kastikkeita.

maanantai 29. kesäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Maukasta, vähärasvaista pastakastiketta ei ole vaikea valmistaa - usein on kyse vain tottumuksista. Seuraavassa on seitsemän vinkkiä siitä, miten keventää pastaruokia:

  • Käytä kastikkeen pohjana kerman sijasta tomaattia tai rasvatonta lihalientä.

  • Kun valmistat lihakastikkeen, valitse vähärasvaista naudanlihaa (vasikkaa) tai esim. jauhettua kalkkunaa.

  • Vältä rasvaista pekonia ja sianlihaa. Leikkaa kinkusta rasva pois tai käytä ohuita kinkkuviipaleita.

  • Juustoraasteen sijasta voit käyttää korppujauhoja, joihin on sekoitettu mausteyrttejä. Italialaisetkin tekevät niin!

  • Syö pastaa niin paljon kuin jaksat. Käytä kastiketta, mutta muista ettei pastan tarvitse uida nesteessä.

  • Suurusta kastike rasvattomalla maidolla ja maissijauhoilla sen sijaan että käyttäisit kermaa.

  • Kastikkeen voi suurustaa myös soseutetuilla vihanneksilla. Käytä esim. vihreää paprikaa, sipulia, valkosipulia ja porkkanoita. Keitä ainekset tilkassa vettä ja soseuta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee