10 neuvoa, miten vältät rasvaa

Liha sisältää usein runsaasti rasvaa. Käytä vähärasvaista lihaa, niin vältät rasvaa.

maanantai 29. kesäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Tavalliset lihatuotteet voidaan kuitenkin valmistaa siten, ettei niissä ole liikaa rasvaa. Leikkaa ensinnäkin kaikki näkyvä rasva pois. Näin vältät helposti 10 g rasvaa eli 90 kaloria.

Näin vältät rasvaa:


Heitä paistetun pekonin rasva pois: 30 g


Poista rasva valmiista paistista: 15 g


Vaihda puolet lihamäärästä vihanneksiin, kun valmistat pataruokia: 10 g

Leikkaa rasva paistetusta kyljyksestä: 10 g


Irrota nahka valmiista broilerista: 10 g

Vaihda jauhettu naudanliha (10-20 % rasvaa) vähärasvaiseen, kun valmistat pataruokia: 8 g


Jätä yksi lihapulla syömättä: 7 g


Lisää mureketaikinaan vihannesraastetta yksi kolmasosa: 6 g


Käytä kevytmaksapasteijaa: 5 g


Käytä ohuita ja vähärasvaisia leikkeleitä (rasvaprosentti alle 5 %): 4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee