Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Varusteet & välineet

Kuoritakit testissä

Kuoritakki on nimensä mukaisesti muun vaatetuksen päälle puettava suojaava kuori.

Kuoritakki

Muut vaatekerrokset valitaan lämpötilan mukaan, ja tuuletusta säädellään vetoketjullisilla tuuletusaukoilla. Tuulelta ja vihmalta suojaudutaan hupulla, vetämällä vetoketju leukaan asti ja kiristämällä hihansuut.

Koska kuoritakin materiaali koostuu useammasta erilaisesta kerroksesta, se on sadetakkia hengittävämpi vaihtoehto kostealla kelillä.

Se on erityisen kätevä ulkoiltaessa vaihtelevalla tempolla ja se sopii kaikkeen ulkoliikuntaan lukuun ottamatta juoksua, johon kuoriasun lämmönpoistokyky ei riitä.

Kaikkien testattujen takkien materiaali oli kolmikerroksista kuorikangasta, jossa kerrokset on laminoitu yhteen.

1. Testin kevein takki


The North Face Ws Heathen Jacket

Veden- ja tuulenpitävä kevyttakki, jossa on liimatut saumat. Säädettävä huppu ja kaksi ulkotaskua. Materiaalina Gore-Tex Pro Shell ja nailon. Vetoketjut on sijoitettu niin, että ne eivät ole esimerkiksi kiipeilyvaljaiden tai repun hihnojen tiellä. Helppo taitella pieneen tilaan. : 367 g. Värit: valkoinen, punainen ja musta. Koot: S–XL.

Paino: 367 g. Värit: valkoinen, punainen ja musta. Koot: S–XL.

Hinta:

480 €

Arvio: Pehmeä ja mukava yllä. Sekä saumat että vetoketjut ovat huomaamattoman litteitä. Takissa on helppo liikkua ja se mukautuu hyvin liikkeisiin. Hihansuissa on tuulenpitävä tarrakiinnitys.

Materiaali kahisee liikkuessa, mutta ei häiritsevästi. Takki on hyvin veden- ja tuulenpitävä, mutta hieman nihkeän tuntuinen todella aktiivisessa liikunnassa.

Kaksi suurta yhdistettyä tasku-tuuletusaukkoa. Taskuissa on hyvin tilaa, mutta olisi parempi, jos taskut ja tuuletusaukot olisivat erillään, ettei taskujen sisältö haittaisi tuuletusta.

Parhaimmillaan: Kun varusteille on vain vähän tilaa.

Arvosana: 4,1

2. Pyörä- ja hiihtoretkille


Haglofs Spitz Q Jacket

Kevyt ja kestävä lyhyt takki kolmikerroksista Gore-Tex Pro Shell -materiaalia. Huppua voi käyttää myös kypärän kanssa. Säänkestävät vetoketjut. Hartioista, selästä ja lantiolta vahvistettu. Kaksi sisä- ja kaksi ulkotaskua sekä hihatasku. Vetoketju fleecevuorattu kaulasta ylöspäin. Pitää tuulta ja vettä.

Värit: musta, punainen ja turkoosi.

Paino: 430 g. Koot: XS–XL.

Hinta:

489 €

Arvio:

Veden- ja tuulenpitävä takki, joka on myös hengittävä. Ei haittaa liikkumista, vetoketjujen vetäminen onnistuu myös kintaat kädessä. Takin alle mahtuu hyvin lisävaatekerros.

Materiaali on jäykähköä ja hiukan äänekästä. Hihansuissa on näppärä tarrakiinnitys, joka pitää viiman ulkona. Huppu on säädettävissä ja se suojaa sateelta ja pyryltä haittaamatta näkyvyyttä. Hupun löystyttäminen on hankalaa yhdellä kädellä tai käsineet kädessä, kuten pyöräillessä.

Tuuletusvetoketjut kainaloissa toimivat hyvin. Taskut ovat pienet, mikä voi olla sekä hyvä että huono ominaisuus takin käyttötarkoituksesta riippuen. Kaulus ei istu kovin hyvin, kun vetoketju on vedetty ylös asti kiinni.

Fleecesuojasta huolimatta vetoketju hankaa sekä kaulaa että leukaa. Takki on aavistuksen verran ahdas kainaloista, mistä kauluksen hankaaminen saattaa johtua.

Parhaimmillaan: Hiihto- ja pyöräretkillä hupun ja kypärän yhteensopivuuden ja toimivan tuuletuksen ansiosta.

Arvosana: 4,0

3. Kiipeilyoppaiden kanssa kehitetty


Peak Performance W Black Light 3L Jacket

Vuorikiipeilyn todellisten asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kehitetty takki on tuulen- ja vedenpitävä sekä hengittävä. Kolmikerroksista Gore-Tex Proshell -materiaalia, teipatut saumat. Pystyihin rintataskuihin pääsee käsiksi myös reppu selässä. Kolmiulotteisesti säädettävää huppua voi käyttää myös kypärän kanssa. Kainaloissa tuuletusvetoketjut.

Paino: 430 g.

Värit: Turkoosi ja musta. Koot: XS–XL.

Hinta:

475 €

Arvio:

Kokeilimme takkia kävelylenkeillä sateessa ja paisteessa sekä pyöräillessä myötätuulessa, vastatuulessa ja -mäessä. Takki oli erittäin mukava kaikissa olosuhteissa.

Takki on juuri oikean mittainen ja hihat ovat sopivan pituiset. Siinä oli helppo liikkua ja takin alle sopi myös fleece.

Kaulus hankaa aavistuksen verran, mutta sitä on vetoketjullisessa mallissa lähes mahdotonta välttää. Takki on täysin hengittävä, eikä se kerää kosteutta riippumatta siitä, kuinka rivakasti pyöräilee tai lykkelee lastenvaunuja. Silti se on myös sateen- ja tuulenpitävä eikä kahise.

Taskut osoittautuivat käteviksi, kun tottui siihen, että ne ovat edessä eivätkä sivuilla. Mahdollisuus käyttää kypärää ja huppua yhdessä on huippuhyvä.

Parhaimmillaan: Kaikessa liikunnassa, jossa on säiden armoilla.

Arvosana: 4,5

4. Paljon hyviä yksityiskohtia


Halti Dolpo jacket

Kuoritakki kaikkeen ulkoliikuntaan. Kolmikerroksista, hengittävää DrymaxX Ultimate Soft 3-layer- ja DrymaxX Ultimate 3-layer Stretch -kangasta. Suojaa sekä sateelta että tuulelta ja antaa ihanteellisesti liikkumavapautta. Säädettävä huppu, jota voi käyttää yhdessä kypärän kanssa. Tuuletusvetoketjut kainaloissa. Useita taskuja. Takki mahtuu omaan huppuunsa.

Paino: 650 g.

Värit: musta, sininen ja beige. Koot: 34–44.

Hinta:

429 €

Arvio:

Takki mukautuu hyvin liikkeisiin ja varsinkin käsivarsilla on tilaa. Takki ei nouse käsiä nostaessa, joten se sopii hyvin pyöräilyyn. Takin selkä on kuitenkin hiukan liian lyhyt ja leikkaus saisi olla sen verran väljempi, että takin alle mahtuisi tarvittaessa lisäkerros vaatetta.

Takki on hengittävä ja pitää sekä sadetta että tuulta, mutta kylmällä säällä sen alle tarvitsee lämpimän aluskerroksen. Sivutaskujen tilalla on suuret tuuletusaukot. Materiaali kahisee jonkin verran.

Hyvät sisätaskut ja iso rintatasku, mutta sivutaskut puuttuvat. Hyvä vetoketju, joka ei hankaa, sillä se on suojattu molemmin puolin. Jos vetoketju ei ole kokonaan kiinni, se hankaa hieman.

Huppu on niin suuri, että sen voi vetää jopa perinteisen pyöräilykypärän päälle, mutta takin vetoketjua ei silloin saa loppuun asti kiinni. Skeittikypärän ja kiipeilykypärän kanssa huppu toimii. Kaula-aukko ei kiristä, kun huppu on niskassa.

Parhaimmillaan: Monipuolisten yksityiskohtien, säänkestävän hengittävän materiaalin ja käsien hyvän liikkumavaran ansiosta takki on ihanteellinen esimerkiksi työmatkapyöräilyyn.

Sivutaskuja jää kuitenkin kaipaamaan ja vetoketju saisi mennä ylös asti kiinni myös pyöräilykypärän kanssa.

Arvosana: 3,7

5. Ekopuuvillatakki – testin hengittävin


Klättermusen Rimfaxe

Takki on valmistettu ympäristöystävällisestä sataprosenttisesta ekopuuvillasta ja se on käsitelty ilman fluorihiiliyhdisteitä. Takki pitää tuulta ja on hengittävä. Täysin vedenpitävä se ei ole, sillä saumoja ei ole teipattu. Takissa on neljä tilavaa etutaskua, kiristettävä vyötärö ja hihansuut. Huppu on säädettävissä ja sen reunan voi taivuttaa haluttuun muotoon.

Paino: 820 g.

Värit: punainen, vihreä ja tummanharmaa. Koot: XS–XXL.

Hinta:

Nettikaupasta riippuen

Arvio:

Suorastaan poikkeuksellisen hengittävä. Poistaa ylimääräisen lämmön muttei päästä kylmää sisään edes liikuttaessa reippaasti kovalla pakkasella silloinkaan, kun takin alla on useampia vaatekerroksia.

Takin alle myös mahtuu mukavasti lisäkerroksia. Suojaa hyvin kosteudelta ja pieneltä sateelta, mutta kaatosateessa sade pääsee tunkeutumaan kankaaseen. Takki ei kuitenkaan kastu läpimäräksi, ja se myös kuivuu todella nopeasti. Suojaa todella hyvin viimalta ja pitää lämpimänä.

Huppu istuu kuin valettu ja suojaa sateelta ja tuulelta haittaamatta näkyvyyttä. Hupun reunassa on alumiinilanka, jonka ansiosta hupun reunan saa taivutettua haluamaansa muotoon. Vaikka takki painaa 820 g, se ei silti tunnu raskaalta.

Takki istuu hyvin eikä haittaa liikkumista. Takki on myös riittävän pitkä takaa, joten se suojaa myös takamusta. Materiaalin ympäristöystävällisyys on iso plussa. Takissa on monia hyviä yksityiskohtia, kuten vanhanaikainen, mutta toimiva koukkukiinnitys kauluksessa.

Parhaimmillaan: Hengittävä, silti lämmin takki etenkin kylmällä ilmalla ja lumipyryssä liikkuville.

Sivutaskuja jää kuitenkin kaipaamaan ja vetoketju saisi mennä ylös asti kiinni myös pyöräilykypärän kanssa.

Arvosana: 4,5

6. Joka sään takkiHelly Hansen Verglas

Suunniteltu tuuleen, tuiskuun ja sateeseen. Kolmikerroksista Helly Tech -materiaalia. 100-prosenttista nylonia. Verkkotaskut toimivat sekä tuuletusaukkoina että säilytystaskuina. Huppu on säädettävissä yhdellä kädellä. Vedenpitävät vetoketjut.

Paino: 550 g.

Värit: punainen, musta, ruskea. Koot: XS–XL.

Hinta:

Nettikaupasta riippuen

Arvio:

Takki on sopivan mittainen ja istuu hyvin myös hihoista. Hihansuissa on tarranauhakiristys, jota voi säätää yhdellä kädellä. Sisäpuolella joustava suljettava ”vyö”, joka estää tuulen ja lumen pääsyn takin sisään.

Takki mukautuu hyvin liikkeisiin, ja sen alle mahtuu mukavasti lisävaatekerros. Pitää hyvin tuulta ja sadetta kostumatta. Vaikka hikoilisikin, takki ei ala tuntua kuumalta eikä tukalalta.

Vetoketjulliset tasku-tuuletusaukot toimivat hyvin ja päästävät mukavasti ilmaa sisään, kun kaipaa viilennystä. Materiaali kahisee jonkin verran, mutta ei häiritsevästi.

Pidemmille retkille kaipaisi ylimääräistä taskua. Päivittäisille pyörä- ja kävelylenkeille taskut riittävät kyllä.

Vetoketju on helppo sulkea ja sen epäsymmetrinen yläosa on hyvä yksityiskohta. On mukavaa, että vetoketjun pää ei tule suun eteen, kun vetoketju on vedetty ylös asti kiinni. Huppu istuu säädettynä hyvin.

Parhaimmillaan: Perinteinen kuoritakki, joka sopii hyvin pohjolan sääoloihin.

Arvosana: 4,4

Julkaistu lehdessä: KUNTO PLUS nro 2/2010


Liikunta on omaa aikaa

UUSI KUNTO PLUS ON TÄÄLLÄ!

KUNTO PLUS -lehti

UUSI KUNTO PLUS ON TÄÄLLÄ!

Tilaajana voit lukea lehtesi myös digilehtenä älypuhelimellasi, tabletillasi tai tietokoneellasi.

Lue digilehti

KUNTO PLUS

Luetuimmat
5 syytä käyttää juoksukelloa

5 syytä käyttää juoksukelloa

Juoksukello kannustaa harjoittelemaan ja tekee ...

Mihin juoksukelloa tarvitaan?

Aktiivisuusrannekkeet vertailussa

ExclusiveExclusiveAktiivisuusrannekkeet vertailussa

Aktiivisuusrannekkeet ovat liikunta- ja terveystrendien ...

Lue lisää täältä

Kuoritakkitesti

Kuoritakkitesti

Testissä 6 kuoritakkia

Lue tulokset

Seuraa aktiivisuuttasi

Seuraa aktiivisuuttasi

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke korvaa ...

Tutustu tästä

Ostajan opas - juoksukengät

Ostajan opas - juoksukengät

Näin löydät täydelliset juoksukengät.

Katso vinkit täältä

Uusimmat
Newline-juoksutakki

Newline-juoksutakki

TARJOUS: 3 KUNTO PLUS -lehteä ja Newline-juoksutakki ...

Lue lisää täältä

GPS-kello kannustaa

GPS-kello kannustaa

Garmin Forerunner 10 motivoi, antaa juoksutreeniin aivan ...

Lue lisää täältä

Kahdet juoksukengät

Kahdet juoksukengät

Rasitusvammojen riski pienenee, ja kengät kuluvat puolta ...

Miten niin?

Syksyn paras treenipaita

Syksyn paras treenipaita

Kari Traan treenipaita on KAIKKIEN mielestä aivan ihana! ...

Lue lisää täältä

5 syytä: Uudet urheiluliivit

5 syytä: Uudet urheiluliivit

Mistä tietää, että on aika vaihtaa urheiluliivit uusiin? ...

Lue lisää täältä

Uutiskirje

Uutisia, kilpailuita, tarjouksia ja monenlaista muuta viikoittain!


Paino hallintaan!

Fooddiary.fi

Reidet & sääret

Kiinteytysohjeet

Kilot karisemaan!

Ratkaisu täältä

Jauhoton leipä

Resepti täältä

Vauhtia vitoselle

5 km - 3 ohjelmaa

Vyötärö esiin

Löysät pois

KUNTOPLUS.FIn sisältö

Treeni
Juoksu
Zumba
Lihaskunto
Energiankulutus
Kunto
Liikunnan lajit
Motivaatio
Ravinto ja liikunta
Treeniohjelmat
Ravinto
Terveellisiä reseptejä
Ravinto ja terveys
Painonhallinta
Uutisia ravinnosta
Luomu ja ympäristö
Kysymyksiä ravinnosta
Hyvinvointi
Kylpylät & SPA
Stressi
Lomailu
Seksi
Parisuhde ja sinkkuelämä
Hieronta
Meditaatio
Testit
6 kysymystä seksistä
Aika 10 km:llä & puolimaratonilla
Aineenvaihdunnan kulutus
Alavartalon lihasvoima - miehet
Alavartalon lihasvoima - naiset
Annatko aivoillesi oikeaa ravintoa?
Cooperin testi ja kuntoluokitus
Energiatarvelaskuri
Huolehditko luustosi hyvinvoinnista?
Intervallien nopeus
Iän ja nopeuden suhde
Kartatko konflikteja?
Kuntotesti
Laske harjoittelusykkeesi
Löydä lajisi
Millainen laihduttaja olet?
Millainen lomanviettäjä olet?
Millainen on suhteesi ruokaan?
Millä suklaapatukan kalorit kuluvat?
Missä ajassa kalorit kuluvat?
Oletko altis verisuonitaudeille?
Oletko huumorintajuinen?
Oletko introvertti vai ekstrovertti?
Oletko mustasukkainen?
Oletko puoleensavetävä?
Oletko stressisyöjä?
Oletko stressaantunut?
Oletko valmis maratonille?
Oletko ylipainoinen?
Onko ravitsemuksesi terveellinen?
Onko sinulla tilanteentajua treffeillä?
Onko verensokerisi tasapainossa?
Osaako elää tässä hetkessä?
Osaatko nauttia seksistä?
Painon ja nopeuden suhde
Paljonko energiaa kuluu liikkumalla?
Paljonko proteiinia tarvitset?
Paljonko lihot?
Paljonko voit herkutella?
Pitäisikö vaihtaa työpaikkaa?
Saatko liikaa suolaa?
Syötkö riittävän monipuolisesti?
Saatko riittävästi unta?
Testaa vastustuskykysi
Treenaatko LIIKAA?
Vastaavatko voimasi ikääsi?
Viihdytkö vartalossasi?
Vyötärön ja lantion suhde
Ylävartalon lihasvoima - naiset
Ylävartalon lihasvoima - miehet
Vatsavaivojen syy