Nainen nostaa käsipainoa
© Colourbox

Näin kannattaa treenata, jos mielii antaa alleille kyytiä

Tuottaako käsitreenisi tulosta? Lue, mihin harjoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota.

perjantai 16. syyskuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Treenaatko salilla päivästä toiseen virtaviivaisen kiinteät käsivarret toiveissa siintäen - mutta allit vain ovat ja pysyvät? Listasimme muutaman tavallisen treenivirheen, jotka estävät saamasta käsivarsitreenistä parhaan hyödyn.

Hartiat ja selkä jäävät huomiotta. Näiden treenaaminen on käsivarsien kiinteyttäjälle olennaiset tärkeää. Vaikka tavoitteena olisi kiinteyttää tiettyä kohtaa kropassa, pelkän tavoitealueen rääkkäämisellä ei pötkitä vielä pitkälle, vaan treenissä kannattaa huomioida kaikki lihasryhmät, etenkin suuret lihasryhmät. Näin energian kulutuskin nousee aivan toiselle tasolle.

Ruokavalio on rempallaan. Jos syö miten sattuu, paras hyöty treenistä jää saamatta. Kun tavoitteena on minkä tahansa kehon osan - tai kokonaisvaltainen - kiinteyttäminen, kannattaa harjoittelun lisäksi kiinnittää huomiota ruokavalioon ja nauttia joka aterialla proteiinia, joka tukee lihasten kasvua.

VINKKI: Syö 30 minuuttia treenin jälkeen - tällöin elimistö on valmiina hyödyntämään tärkeät ravintoaineet ja lihakset saavat kasvamiseen ja palautumiseen tarvitsemaansa proteiinia.

Treeni tehdään aivan liian kevyillä painoilla. Huoli pois - raskaammilla painoilla tehty treeni ei vielä tee kenestäkään Kippari-Kallea. Treeni kannattaa tehdä painoilla, jotka ovat riittävän raskaat stimuloimaan lihaksia mahdollisimman paljon. Tällaisilla painoilla jaksaa tehdä enintään 8 - 12 toistoa ja 3 - 5 sarjaa (muista palauttavat tauot sarjojen välissä). Viimeisten toistojen tulee tuntua jo kaikkensa antamiselta. 

Ehkä sinua kiinnostaa...