Pohjolassa liikutaan eniten
© iStock

Pohjola liikkuu eniten

Pohjoismaalaiset kävelevät, pyöräilevät ja liikkuvat selvästi enemmän kuin muut.

perjantai 17. marraskuuta 2017 teksti Jeanette Linder & Irene Brøndum

Pohjoiseurooppalaiset harrastavat muita enemmän liikuntaa

Pohjoismaalaiset voivat olla ­ylpeitä­ liikunnallisuudestaan. Euroopan tilastoviranomaisen Eurostatin mukaan varsinkin norjalaiset ja tanskalaiset liikkuvat erittäin paljon. Suomalaiset liikkuvat kuitenkin vähemmän kuin naapurimaiden reippaat asukkaat. Neljän muun Pohjoismaan lisäksi Itävalta ylsi liikkumisessa Suomen edelle. 

Suomi on 10 parhaan joukossa verrattaessa sitä, miten suuri osa väestöstä liikkuu vähintään viisi tuntia viikossa. Norjalaisista peräti 36,1 prosenttia liikkuu vähintään tuon maagisen määrän, ja suomalaisistakin sentään 28,2 prosenttia. Vähiten liikkuvissa Turkissa ja Romaniassa yhtä suureen aktiivisuuteen pääsee vain 2,4 ja 4 prosenttia väestöstä. Fyysiseen aktiivisuuteen laskettiin tutkimuksessa niin arkiliikunta kuin tavoitteellinen treenikin.

Pahnanpohjimmaiset:

  • Liettua
  • Puola
  • Bulgaria
  • Romania 
  • Turkki

Top 10: Euroopan ahkerimmat liikunnan harrastajat

Lähde: Eurostat

© iStock

KUNTO PLUS suosittelee

Asianmukaisten varusteiden avulla juoksua voi harrastaa mainiosti ympäri vuoden. Talvisäällä juoksuvaatteissa erityisen tärkeää sekä lämmittävyys että tehokas kosteudensiirto, jotta kylmällä säällä hikoillessa iho pysyy kuivana ja olo lämpimänä

Vaihtelevassa talvisäässä treenatessa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että uloimmat vaatekerrokset hylkivät vettä ja tuulta. Talvisin lenkille ei myöskään aina ehdi ennen hämärää, ja heijastimet ja urheiluvaatteiden heijastavat yksityiskohdat lisäävät turvallisuutta pimeällä liikuttaessa.

KUNTO PLUSsan tilaajalahjana saat Active Fitin tekniset talvijuoksuhousut, jotka istuvat hyvin ja ovat mukavat yllä. Talvikäyttöön suunniteltu materiaali lämmittää ja hengittää hyvin, ja lahkeiden heijastavat yksityiskohdat auttavat parantamaan juoksijan näkyvyyttä pimeällä. Kosteutta siirtävä materiaali pitää ihon kuivana ja mukavan lämpimänä hikiselläkin lenkillä. Materiaali tuntuu miellyttävältä yllä, ja litteät saumat eivät hankaa ihoa. Housuissa on myös kätevä pikkutasku, joustovyötärö ja lahkeissa heijastinyksityiskohdat edessä ja takana. Kun nyt tilaat tekniset juoksuhousut ja 4 KUNTO PLUS -lehden numeroa, etusi on 77,90 euroa!

Katso hyvä tarjous täältä 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...