Nainen lankuttaa olohuoneessaan

Lankulla ja muilla helpoilla harjoitteilla voi tutkimuksen mukaan vähentää ennenaikaisen kuoleman riskiä.

© iStock

Kotitreenillä samat terveyshyödyt kuin salilta

Kaksi lihaskuntotreeniä viikossa vähentää ennenaikaisen kuoleman riskiä, ja simppelit harjoitteet omassa olohuoneessa tarjoavat samat hyödyt kuin kuntokeskuksessa tehty treeni.

tiistai 9. tammikuuta 2018 teksti Jeanette Linder

Tehokkaaseen ja terveyttä edistävään treeniin ei tarvita välttämättä raskaita painoja, monimutkaisia laitteita tai edes ohjaajaa. Riittävät treenivälineet ovat nimittäin jokaisella jo omasta takaa: oman kehon paino ja pieni ala lattiaa.

Kotitreenillä säästää sekä aikaa että rahaa. Australialaistutkimus osoittaa myös, että lihaskuntoharjoittelu voi auttaa pidentämään ikää. Yksinkertaisilla harjoitteilla, kuten punnerruksilla, kyykyillä ja lankulla voi pari kertaa viikossa tehtynä treeninä vähentää ennenaikaisen kuoleman riskiä 16–18 prosentilla verrattuna siihen, jos liikuntaa ei harrasteta lainkaan.

Jos treeni kiinnostaa mutta motivaation kanssa on tekemistä, hyvännäköiset treenivaatteet saattavat olla juuri sopiva porkkana. Juuri nyt saat tyylikkään, teknisen Kari Traa -treenisetin, kun tilaat KUNTO PLUS -lehden. Lehdestä saat joka kuukausi vinkkejä ja inspiraatiota liikkumiseen ja sekä tehokkaat ja helpot ohjelmat kotitreeniin, jossa ei tarvita omaa kehoa kummempia välineitä.


Sama vaikutus kuin kestävyysharjoittelulla

 Tutkijat perehtyivät yli 80 000 yli 30-vuotiaan henkilön liikuntatottumuksiin 14 vuoden ajalta. Tutkimuksessa verrattiin esimerkiksi WHO:n suositusten mukaisesti kahdesti viikossa lihastreeniä tekeviä osallistujia niihin, jotka tekivät viikottain 150 minuuttia kestävyysharjoittelua tai 75 minuuttia raskaampaa aerobistä treeniä.

Tutkijat tulivat siihen tulokseen, että ennenaikaisen kuoleman riski pieneni keskimäärin yhtä paljon molemmissa ryhmissä. Lisäksi kävi ilmi, että lihastreeniä tehneillä syöpäkuolleisuuden riski pieneni 31 prosenttia.

Suuret lihasryhmät töihin

Tutkijoiden mukaan lihaskunnon treenaminen on siis terveyden kannalta yhtä tärkeää kuin kestävyysharjoittelu. Treeni ei myöskään edellytä kuntosalijäsenyyttä vaan yksinkertaiset kehon painolla tehtävät harjoitteet ajavat saman asian terveyshyötyjen kannalta. Kotitreenaajan kannattaa panna töihin etenkin suuret lihasryhmät, kuten reidet, pakarat, selkä ja rinta.

Katso vinkit tehokkaaseen lihaskuntotreeniin täältä!

JUURI NYT: Tehokkaat kotitreeniohjelmat veloituksetta

Parempaa kuntoa ja pidempää ikää vartin treenillä! Nyt saat 6 ilmaista kotitreeniohjelmaa, kun tilaat uutiskirjeemme. Kohenna tehokaasti kuntoa vartin treeneillä, jotka voit tehdä vaikka omassa olohuoneessa. 

Lue lisää ja tilaa uutiskirjeemme täältä!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...