Nainen kävelee
© Colourbox

Ota kävelylenkeistä kaikki irti

Älä huoli, vaikket saisikaan käveltyä 10 000 askelta päivässä.

tiistai 1. marraskuuta 2016 teksti Jesper U. Larsen

Yleinen suositus on, että kävelisimme 10 000 askelta päivässä. Mutta vaikka ei pääsisikään tuohon tavoitteeseen, voi kävelyllä olla silti terveyshyötyjä erityisesti, jos vauhti on riittävän reipas.

JUURI NYT: Askelmittarin sisältävä Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

Uudessa amerikkalaistutkimuksessa 3 400 ihmistä käytti askelmittaria päivittäisen liikkumisensa mittaamiseen. Vain viidesosa osallistujista saavutti 10 000 päivittäisen askeleen tavoitteen. Myös 5 000-7 000 askelta päivittäin ottaneilla terveyshyödyt olivat selvät: verenpaine laski, vyötärö kaventui ja kolesterolitaso laski eli elintasosairauksien riski pieneni verrattuna niihin, jotka kävelivät vähemmän.

Pidä vauhti reippaana

Kävelyvauhdin (askelia minuutissa) ja elintasosairauksien välillä havaittiin tutkimuksessa myös selvä yhteys.

Askelten määrä minuuttia kohden ei tietenkään ole ainoa määräävä tekijä, vaan myös kävelyvauhdin on oltava riittävän reipas. Tutkijoiden mukaan hyvä tavoite olisi esimerkiksi kävellä 150 minuuttia viikossa vauhdilla, jossa ottaa vähintään 100 askelta minuutissa.

JUURI NYT: Askelmittarin sisältävä Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

Intervalleista lisätehoa kävelyyn

Jos haluat kävelylenkeistä irti kaiken mahdollisen hyödyn, tee lenkin aikana muutamia intervalleja. Silloin syke kohoaa – ilman, että sinun tarvitsee juosta.

Esimerkki tehokkaasta kävelylenkistä: kävele ensin 1 kilometri rauhallisesti. Kävele sen jälkeen 5 x 2 minuuttia niin kovaa kuin mahdollista. Pidä jokaisen intervallin jälkeen kahden minuutin tauko, jonka aikana kävelet normaalivauhtia. Kävele lopuksi taas 1 kilometri rauhallista vauhtia.

KUNTO PLUS suosittelee:

Askelmittari innostaa liikkumaan enemmän – joka päivä!

Kävely on mainiota terveysliikuntaa, haasteena on usein vain päästä ylipäänsä liikkeelle. Askelmittari voi olla tällöin hyvä tsemppari ja motivaattori – kenties parhaita investointeja omaan hyvinvointiin!


Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi kannustaa elämään aktiivisemmin. Kun voit seurata konkreettisesti, miten paljon (tai vähän) askelia kertyy, niitä pian vain TÄYTYY saada lisää mittariin.

Tutkimukset osoittavat, että askelmittarissa on todellakin taikaa. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin, että yksin askelmittarin käyttö sai ihmiset liikkumaan 27 prosenttia – tai 1,5 kilometriä – enemmän joka päivä! Lisääntyneellä liikunnalla oli myös myönteisiä vaikutuksia niin verenpaineeseen kuin painoonkin.

Haluatko lisätä liikuntaa arkeen? Askelmittari voi olla ratkaisu!

Askelmittari ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat askelmittarilla varustetun aktiivisuusrannekkeen ja KUNTO PLUS -lehden mainioon yhteishintaan. Active Life Tracker -aktiivisuusranneke on todella monipuolinen treenikaveri:

  • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen

  • Rajaton muisti – säilytät tiedot askelmääristä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

  • Henkilökohtaiset tavoitteet –aseta askeltavoitteet ja seuraa etenemistäsi.

  • Helppokäyttöinen sovellus – kätevä sovellus antaa kattavaa tietoa aktiivisuudestasi päivä- ja viikkotasolla.

Active Life Trackerin muut toiminnot:

  • Unen seuranta – pitää kirjaa siitä, miten paljon nukut ja montako tuntia unesta on syvää tai kevyttä unta.

  • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

  • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen – ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

  • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke seuraa sekä päivittäistä liikkumista että unta. Ranneke on helppo liittää ja synkronoida bluetooth-yhteydellä mukana tulevaan mobiilisovellukseen, josta saa kätevästi kattavan katsauksen oman hyvinvoinnin tärkeistä tekijöistä. Tilaa askelmittarilla varustettu Active Life Tracker -aktiivisuusranneke täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...