Kaksi naista kävelyllä
© iStock

Miksi puolen tunnin päivittäinen kävelylenkki kannattaa ottaa tavaksi

Kävely on helppoa ja mukavaa liikuntaa, joka on myös monella tapaa hyväksi niin henkiselle kuin fyysiselle hyvinvoinnille. Jo puolen tunnin päivittäinen lenkki riittää!

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Kävely on mainiota matalan kynnyksen liikuntaa, johon pystyvät melkein kaikki. Kävelyn hyötyjä hyvinvoinnille ei kannata aliarvioida, sillä säännölliset lenkit raittiissa ulkoilmassa vaikuttavat niin mieleen kuin kehoon monella tapaa.¨

JUURI NYT: Askelmittarin sisältävä Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

1. Mieliala kohenee

Liikunta tutkitusta parantaa mielialaa, ja vehreässä luonnossa liikkuminen tehostaa vaikutusta entisestään, sillä sen on todettu mm. vähentävän stressiä. 

2. Paino putoaa

Hyvän mielen lisäksi kävely lisää energiankulutusta - mikä voi myös sinällään jo ilahduttaa monia! Säännölliset lenkit sopivat painonpudotusliikunnaksi useimmille laihduttajille, ja ne tukevat tavoitepainoon päästyä myös painonhallintaa.

Kiinnostaako juoksu? Kokeile KUNTO PLUSSAN juoksuohjelmia!

3. Luovuus lisääntyy

Totta se on! Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan niillä, jotka kävelevät ideoidessaan, luovuus pulppuaa vuolaammin kuin niillä, jotka istuvat paikoillaan.

4. Keho kiinteytyy

Lisääntynyt energian kulutus ja liikunta näkyy ennen pitkää myös kiinteämpänä kehona. Kävely myös vahvistaa jalkojen lihaksia ja sutjakoittaa näin etenkin sääriä. Kävely auttaa myös parantamaan verenkiertoa ja helpottamaan turvonnutta oloa. 

5. Hyvä tapa ruokkii uusia hyviä tapoja

Kun kävelet päivittäin puoli tuntia, tavasta tulee lopulta rutiini, jota ei tarvitse enää sen kummemmin miettiä. Tällöin on myös entistä helpompi juurruttaa arkeen uusia hyviä tapoja, kun on jo näyttänyt itselleen pystyvänsä säännölliseen liikkumiseenkin.

KUNTO PLUS suosittelee: askelmittari innostaa liikkumaan enemmän

Onko sinullakin tavoitteena liikkua enemmän vuonna 2018? Tässä pikku vinkki: hanki askelmittari! Tutkimukset nimittäin osoittavat, että tämä pieni laite saa todellakin käyttäjänsä liikkumaan enemmän. Juuri nyt saat 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä ja Active Life Tracker -aktiivisuusrannekkeen, jossa on myös askelmittari, yhteishintaan 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

Katso tarjous tästä!

KUNTO PLUS suosittelee:

Askelmittari innostaa liikkumaan enemmän – joka päivä!

Kävely on mainiota terveysliikuntaa, haasteena on usein vain päästä ylipäänsä liikkeelle. Askelmittari voi olla tällöin hyvä tsemppari ja motivaattori – kenties parhaita investointeja omaan hyvinvointiin!


Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi kannustaa elämään aktiivisemmin. Kun voit seurata konkreettisesti, miten paljon (tai vähän) askelia kertyy, niitä pian vain TÄYTYY saada lisää mittariin.

Tutkimukset osoittavat, että askelmittarissa on todellakin taikaa. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin, että yksin askelmittarin käyttö sai ihmiset liikkumaan 27 prosenttia – tai 1,5 kilometriä – enemmän joka päivä! Lisääntyneellä liikunnalla oli myös myönteisiä vaikutuksia niin verenpaineeseen kuin painoonkin.

Haluatko lisätä liikuntaa arkeen? Askelmittari voi olla ratkaisu!

Askelmittari ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat askelmittarilla varustetun aktiivisuusrannekkeen ja KUNTO PLUS -lehden mainioon yhteishintaan. Active Life Tracker -aktiivisuusranneke on todella monipuolinen treenikaveri:

  • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen

  • Rajaton muisti – säilytät tiedot askelmääristä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

  • Henkilökohtaiset tavoitteet –aseta askeltavoitteet ja seuraa etenemistäsi.

  • Helppokäyttöinen sovellus – kätevä sovellus antaa kattavaa tietoa aktiivisuudestasi päivä- ja viikkotasolla.

Active Life Trackerin muut toiminnot:

  • Unen seuranta – pitää kirjaa siitä, miten paljon nukut ja montako tuntia unesta on syvää tai kevyttä unta.

  • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

  • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen – ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

  • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke seuraa sekä päivittäistä liikkumista että unta. Ranneke on helppo liittää ja synkronoida bluetooth-yhteydellä mukana tulevaan mobiilisovellukseen, josta saa kätevästi kattavan katsauksen oman hyvinvoinnin tärkeistä tekijöistä. Tilaa askelmittarilla varustettu Active Life Tracker -aktiivisuusranneke täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee