Mainio tavoite joka ikiselle päivälle.

10 vinkkiä, joilla yllät 10 000 askeleeseen arjessa

Liikuntafysiologi Chris MacDonaldin vinkit arjen askeleiden lisäämiseen mottona ”get moving – start walking”.

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

1. Kävele töihin ja kaikkiin tapaamisiin. Saatat päästä perille nopeammin kuin autolla tai bussilla ja säästää vielä kustannuksissakin.

2. Pysäköi auto tavallista kauemmaksi työpaikalta tai ovelta ja kävele viimeiset sadat metrit. Parkkiruutukin löytyy helpommin.

3. Kipua portaita hissin käyttämisen sijaan. Siten saa kerättyä helposti ylimääräisiä askelia.

4. Älä soita tai lähetä sähköpostia talon sisällä vaan mene itse, kun jostakin pitää jutella. Kasvotusten on usein helpompi selvittää asioita ja saat lisää askeleita.

5. Nouse ylös, kun puhut puhelimessa. Kokeile vaikkapa kuulokemikrofonia, niin voit kävellä kädet vapaina. Keskustelukin saattaa sujua paremmin, kun liikut. 


6.Liiku myös ruokatunnilla: lähde lounaalle vähän etäämmälle jalan. Jos teillä ei ole ruokalaa ja syötte eväitä, lähtekää porukalla piknikille lähimpään puistoon, missä voi nautiskella kaikessa rauhassa rentouttavasta ruokahetkestä.


7. Käykää kävelyllä ystävien kanssa. Aina ei ole pakko istahtaa kahvikupin ääreen juttelemaan. Mukaan voi pakata termospullon tai vettä, niin voitte lähteä vaikkapa lähimetsään.


8. TV vie aikaa yli kaksikin tuntia päivässä. Käytä liikenevä aika aktiivisemmin. Nipistä television katselusta vaikka vain 15–20 minuuttia reippaaseen kävelylenkkiin tai jumppatuokioon.


9. Leiki lasten kanssa ulkona. Askelten kertymistä ei edes huomaa vaikkapa hippaa leikkiessä. Samalla lapset saavat raitista ilmaa ja nukahtavat illalla helpommin.
kun liikkuessaan pitää mielessä sen, kuinka onnekas on, kun ylipäätään voi kävellä.

KUNTO PLUS suosittelee:

Askelmittari innostaa liikkumaan enemmän – joka päivä!

Kävely on mainiota terveysliikuntaa, haasteena on usein vain päästä ylipäänsä liikkeelle. Askelmittari voi olla tällöin hyvä tsemppari ja motivaattori – kenties parhaita investointeja omaan hyvinvointiin!


Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi kannustaa elämään aktiivisemmin. Kun voit seurata konkreettisesti, miten paljon (tai vähän) askelia kertyy, niitä pian vain TÄYTYY saada lisää mittariin.

Tutkimukset osoittavat, että askelmittarissa on todellakin taikaa. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin, että yksin askelmittarin käyttö sai ihmiset liikkumaan 27 prosenttia – tai 1,5 kilometriä – enemmän joka päivä! Lisääntyneellä liikunnalla oli myös myönteisiä vaikutuksia niin verenpaineeseen kuin painoonkin.

Haluatko lisätä liikuntaa arkeen? Askelmittari voi olla ratkaisu!

Askelmittari ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat askelmittarilla varustetun aktiivisuusrannekkeen ja KUNTO PLUS -lehden mainioon yhteishintaan. Active Life Tracker -aktiivisuusranneke on todella monipuolinen treenikaveri:

  • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen

  • Rajaton muisti – säilytät tiedot askelmääristä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

  • Henkilökohtaiset tavoitteet –aseta askeltavoitteet ja seuraa etenemistäsi.

  • Helppokäyttöinen sovellus – kätevä sovellus antaa kattavaa tietoa aktiivisuudestasi päivä- ja viikkotasolla.

Active Life Trackerin muut toiminnot:

  • Unen seuranta – pitää kirjaa siitä, miten paljon nukut ja montako tuntia unesta on syvää tai kevyttä unta.

  • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

  • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen – ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

  • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke seuraa sekä päivittäistä liikkumista että unta. Ranneke on helppo liittää ja synkronoida bluetooth-yhteydellä mukana tulevaan mobiilisovellukseen, josta saa kätevästi kattavan katsauksen oman hyvinvoinnin tärkeistä tekijöistä. Tilaa askelmittarilla varustettu Active Life Tracker -aktiivisuusranneke täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...