Nainen pitää joogamattoa olallaan
© iStock

Miten usein joogamatto pitää pestä?

Joogamattoni ei vaikuta tunnin jälkeen likaiselta. Onko sitä välttämätöntä puhdistaa joka tunnin jälkeen?

torstai 14. syyskuuta 2017 teksti Maria Jespersen

Näin pidät huolta joogamatosta

Joogamatto on hyvä pestä säännöllisesti. Vaikka se ei näyttäisikään likaiselta, siinä on irronneita ihosoluja, pölyä ja likaa ihan riippumatta joogan intensiteetistä: hathassa ei paljon hiki valu, bikramissa taas todennäköisesti hikoaa. Joogamaton pesuväli riippuu siitä, minkä tyyppistä joogaa harrastat. Kuumajoogan jälkeen matto on syytä pestä joka kerta, jokaisen hathajoogatunnin päälle mattoa ei tarvitse ryhtyä jynssäämään – kuukauden tai parin väli voi riittää mainiosti.  

Lue, miten jooga vaikuttaa kehoon ja mieleen.

Milloin on aika pestä joogamatto?

  • Jos matto käy liukkaaksi
  • Jos matto alkaa tuoksahtaa 
  • Jos matolla on joogattu ulkona
  • Jos olet hikoillut joogatessa

Katso ohjeet lempeisiin ja tehokkaisiin joogaharjoitteisiin!

Pese joogamatto näin

Laimenna tiskiainetta haalean veden kanssa suihkepulloon ja suihkuta joogamaton päälle. Anna pesuaineen vaikutta pari minuuttia ja pyyhi pinta sen jälkeen huolellisesti puhtaaksi kostealla liinalla. Pesuainetta ei saisi jäädä mattoon, koska se tekee pinnan liukkaaksi. Voit vaihtoehtoisesti käyttää etikkavettä ja hajustaa sen halutessasi eteerisellä öljyllä, niin matto saa samalla antibakteerisen käsittelyn.

VINKKI

Anna vastapestyn joogamaton kuivua ­kunnolla ilmavassa paikassa ennen kuin rullaat sen kokoon, niin matto ei muutu tunkkaiseksi tai peräti homehdu.

Lue lisää joogasta!

Ehkä sinua kiinnostaa...