Lue myös

Nainen joogaa

Vene

Nainen joogaa
© Jakob Helbig

Puolisilta

Juhlapyhät ovat herkuttelun aikaa. Jos nautiskelu kostautuu raskaana, epämukavana ja väsähtäneenä olona, kokeile joogaa, joka voi auttaa lievittämään vatsan turvotusta.

torstai 8. joulukuuta 2016 teksti Susanne Lidang

Puolisilta

Venyttää ja vahvistaa rintaa, niskaa ja selkää, avaa lonkkia ja aktivoi keuhkoja.

Jooga voi auttaa myös hoikistumaan.

Harjoite

  • Käy selinmakuulle jalat koukussa.
  • Tuo jalat niin lähelle pakaroita kuin pystyt ilman, että polviin koskee. 
  • Koukista kyynärpäät niin 90 asteen kulmaan. kämmenet kohti vartaloa ja sormet suorana ylös. 
  • Nosta sisäänhengityksellä lantio niin korkealle kuin pystyt . Pidä polvet lantion leveydellä. Tue lantiota käsillä niin, että olkavarret ovat alustassa. 
  • Jännitä kevyesti paka­roita ja pidä paino tasaisesti päkiöillä, kyynärpäillä, hartioilla ja takaraivolla. Rinta nousee kohti leukaa – älä kuitenkaan kierrä niskaa tai rintarankaa.

Pysy asennossa viisi hengitystä. Rullaa rauhallisesti ylävartalo alas niskasta alkaen. Toista vähintään kolmesti.

Lisää kuitua arjen aterioihin

Ilmiö on tuttu: hedelmiä ja vihanneksia tulee syötyä kovin vähän, koska niiden kuoriminen ja pilkkominen tuntuu työläältä. Mutta jos ne kuorii ja paloittelee valmiiksi vaikka tikuiksi, terveelliset naposteltavat katoavat nopeasti parempiin suihin. Siksi tarjoamme sinulle nyt 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä sekä Cutter & Slicer -pilkkojan yhteishintaan 14,90 euroa. Sen avulla saat syötyä helposti enemmän hedelmiä ja vihanneksia ja vältät muut epäterveelliset houkutukset.

Cutter & Slicer -pilkkojan avulla pilkot helposti ja nopeasti hedelmiä ja vihanneksia naposteluun sopiviksi paloiksi. Laitteen mukana saat erilaisia teriä, jotka sopivat kaikenlaisten kasvisten pilkkomiseen. Laitteen puhdistus on helppoa: käytön jälkeen voit laittaa laitteen astianpesukoneeseen muiden tiskien mukana.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee