Jooga vahvistaa keuhkoja

Jo 20 minuuttia joogaa kolmesti viikossa voi tehostaa keuhkojen toimintaa merkittävästi.

torstai 9. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Tähän johtopäätökseen tuli thaimaalainen tutkimusryhmä, joka testasi 58 tervettä keskimäärin 20-vuotiasta henkilöä. Puolet koehenkilöistä harrasti joogaa ja erityisesti liikkeitä, jotka tehostavat rintakehän toimintaa.

Loput testattavat elivät tavalliseen tapaan. Joogaa harrastavan ryhmän ulos- ja sissänhengityskapasiteetti parani selvästi. Toisessa ryhmässä ei ilmennyt muutoksia.

Tutkijat uskovat hengityksen tehostuvan rintalihasten vahvistumisen seurauksena ja myös osin siksi, että joogaavat testihenkilöt kykenivät avaamaan hengitystiet tehokkaammin.

Tehokas hengitys kuljettaa energiaa lihaksiin ja aivoihin

Hapen siirtäminen hengitysilmasta vereen on keuhkojen tehtävä. Elimistön solut ja aivot saavat hapesta energiaa. Heikosti toimivat keuhkot siirtävät lihaksille vähemmän happea, jolloin sekä lihakset että aivot kärsivät energiavajeeta.

KUNTO PLUS suosittelee

Hyvännäköiset treenivaatteet ovat monen kuntoilijan joululahjalistalla kärkipäässä. Kauniit ja miellyttävän tuntuiset vaatteet kannustavat liikkumaan, ja ne myös tekevät treenaamisesta mukavampaa. Nyt saat KUNTO PLUSsan tilaajalahjana jooga-asun, johon kuuluvat mukavan joustavat trikoot sekä miellyttävän pehmeä ja kaunis joogapusero, jossa on avoin selkämys. Hemmottele itseäsi tai ystävääsi joogasetillä ja 4 numerolla KUNTO PLUS -lehteä yhteishintaan 24,90 €.

Katso tarjous tästä. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee