Höyhensaarilla
© iStock

Nukkumatin matkaan alle minuutissa?

Unettomuus on paitsi kiukuttavaa, myös pidempään jatkuessaan terveydelle haitallista. Jos unijukkaa ei kuulu, kokeile tätä kikkaa.

tiistai 22. elokuuta 2017 teksti Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Unettomuudella on pitkään jatkuessaan monia haitallisia vaikutuksia terveyteen. Unettomuusoireet on varsin yleisiä, ja niihin on monia syitä, kuten vääränlaiset ruokailutottumukset, tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttö ennen nukkumaanmenoa sekä stressi. Esittelemme seuraavassa 4-7-8-menetelmän, jolla voi kokeilla rauhoittaa ja rentouttaa jännittynyttä kehoa ja mieltä, jos uni ei tahdo tulla.  

TARJOUS: Unen määrää ja laatua seuraava Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

4-7-8-menetelmä

Vie aluksi kielenkärki etuhampaiden taakse ienrajaan. Hengitä sitten nenän kautta sisään neljän sekunnin ajan. Pidätä hengitystä seitsemän sekuntia ja hengitä sitten ulos suun kautta kahdeksan sekunnin ajan. Toista kolme kertaa. Pidä kielenkärki ienrajassa koko harjoituksen ajan. 

Hengitysharjoitusten avulla höyhensaarille

Etenkin silloin, kun unettomuuden taustalla on stressiä ja jännitystä, lihasten ja mielen rentouttamisesta esimerkiksi hengitysharjoitusten avulla on monille apua. 4-7-8-hengitysmenetelmä voi auttaa rauhoittamaan jännittynyttä mieltä, ja sitä voi kokeilla myös mielen tyynnyttämiseen päivän aikana, jos olo tuntuu jännittyneeltä tai stressaantuneelta. 

Kauniita unia!

KUNTO PLUS suosittelee: näin voit seurata unen määrää ja laatua

Riittävät yöunet ovat hyvinvoinnin kulmakivi, mutta tiedätkö, nukutko riittävästi – tai onko unen laadussa parantamisen varaa? Aktiivisuusranneke voi kertoa vastauksen! Juuri nyt saat 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä ja Active Life Tracker -aktiivisuusrannekkeen, joka seuraa myös unen laatua ja määrää, yhteishintaan 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

Katso tarjous tästä!

KUNTO PLUS suosittelee:

Seuraa unen määrää ja laatua Active Life Tracker -aktiivisuusrannekkeella

Riittävät yöunet ovat hyvinvoinnin kulmakivi, mutta tiedätkö, saatko tarpeeksi unta – tai onko unen laadussa parantamisen varaa? Aktiivisuusranneke kertoo vastauksen!

Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi mitata muun muassa sitä, miten levollisesti tai levottomasti yöunet sujuvat, ja tarjota näin kattavaa tietoa unen määrästä ja laadusta.

Vaikka hyvät yöunet ovat tunnetusti niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin kulmakiviä, moni ei välttämättä tiedä miten hyvin öisin tulee oikeasti nukuttua – tai saadaanko unta riittävästi.

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke voi auttaa selvittämään, olisiko unen määrässä tai laadussa parantamisen varaa.

Kytke rannekkeen unitoiminto päälle, kun käyt illalla vuoteeseen. Ranneke seuraa unen levottomuutta ja syvyyttä läpi yön ja kerää kattavasti tietoa unen laadusta sekä unen kokonaismäärästä. Näin voit saada tarkempaa tietoa kuin esimerkiksi älypuhelinten unisovelluksilla.

Kytke herättyäsi unitoiminto pois päältä. Ranneke siirtää tiedot langattomasti mobiililaitteeseesi, josta voit nähdä kattavan katsauksen unen laadusta ja määrästä.

Uni voi häiriintyä yllättävän pienistäkin asioista, ja esimerkiksi pari harmittomalta tuntuvaa drinkkiä voivat jo heikentää unen laatua. Unen seurannan avulla näet, millaisina päivinä uni kärsii ja millaisina nukut makeasti, ja voit näin vaikuttaa tekijöihin, jotka ovat haitanneet uniasi kenties tietämättäsi.

Unen seurannalla varustettu aktiivisuusranneke ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat KUNTO PLUS -tilauksen ja Active Life Tracker -aktiivisuusrannekkeen mainioon yhteishintaan. Rannekkeessa on myös monia muita tärkeitä ominaisuuksia:

  • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen

  • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

  • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen – ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

  • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke seuraa sekä päivittäistä liikkumista että unta. Ranneke on helppo liittää ja sen keräämät tiedot synkronoida bluetooth-yhteydellä mukana tulevaan mobiilisovellukseen, josta saa kätevästi kattavan katsauksen oman hyvinvoinnin tärkeistä tekijöistä. Tilaa askelmittarilla varustettu Active Life Tracker -aktiivisuusranneke täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä on juoksutavoitteesi seuraavan vuoden aikana?


KUNTO PLUS suosittelee