Nukkuva nainen

Puhutko usein unissasi? Saatat nukkua liian vähän.

© iStock

Mistä unissa puhuminen johtuu

Öiseen monologiin voi olla monta syytä.

torstai 12. tammikuuta 2017

Jos kumppani herkeää yöllä juttelemaan unissaan, ei kannata höristää korviaan siltä varalta, että luvassa olisi meheviä salaisuuksia tai muita arkaluontoisia paljastuksia. Asiantuntijoiden mukaan unissa puhujan höpinät ovat juurikin höpinää, vaikka siitä jotain selkeitä sanoja saattaisikin erottaa.

TARJOUS: Unen määrää ja laatua seuraava Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

Unissa puhuminen johtuu usein univajeesta. Muita syitä voivat olla stressi, masennus, alkoholin käyttö ja kuume. 

 Unissa puhuminen on yleensä ohimenevä ilmiö, josta ei tarvitse sen kummemmin huolestua. 


Miten juttelija vaiennetaan

Unissa puhumiseen auttaa parhaiten riittävä unensaanti sekä stressin lievittäminen. Kahvia tai alkoholia ei kannata juoda enää illalla.

Unissa puhujan kumppanille ei valitettavasti ole muita konsteja omien yöunien turvaamiseen kuin korvatulpat tai yösijan siirtäminen toiseen huoneeseen.

Unissa puhumista voi esiintyä missä tahansa unen vaiheessa. Mitä kevyempää uni on, sitä ymmärrettävämpää puhekin on. 

Lähde: National Sleep Foundation

TARJOUS: Unen määrää ja laatua seuraava Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

KUNTO PLUS suosittelee:

Seuraa unen määrää ja laatua Active Life Tracker -aktiivisuusrannekkeella

Riittävät yöunet ovat hyvinvoinnin kulmakivi, mutta tiedätkö, saatko tarpeeksi unta – tai onko unen laadussa parantamisen varaa? Aktiivisuusranneke kertoo vastauksen!

Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi mitata muun muassa sitä, miten levollisesti tai levottomasti yöunet sujuvat, ja tarjota näin kattavaa tietoa unen määrästä ja laadusta.

Vaikka hyvät yöunet ovat tunnetusti niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin kulmakiviä, moni ei välttämättä tiedä miten hyvin öisin tulee oikeasti nukuttua – tai saadaanko unta riittävästi.

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke voi auttaa selvittämään, olisiko unen määrässä tai laadussa parantamisen varaa.

Kytke rannekkeen unitoiminto päälle, kun käyt illalla vuoteeseen. Ranneke seuraa unen levottomuutta ja syvyyttä läpi yön ja kerää kattavasti tietoa unen laadusta sekä unen kokonaismäärästä. Näin voit saada tarkempaa tietoa kuin esimerkiksi älypuhelinten unisovelluksilla.

Kytke herättyäsi unitoiminto pois päältä. Ranneke siirtää tiedot langattomasti mobiililaitteeseesi, josta voit nähdä kattavan katsauksen unen laadusta ja määrästä.

Uni voi häiriintyä yllättävän pienistäkin asioista, ja esimerkiksi pari harmittomalta tuntuvaa drinkkiä voivat jo heikentää unen laatua. Unen seurannan avulla näet, millaisina päivinä uni kärsii ja millaisina nukut makeasti, ja voit näin vaikuttaa tekijöihin, jotka ovat haitanneet uniasi kenties tietämättäsi.

Unen seurannalla varustettu aktiivisuusranneke ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat KUNTO PLUS -tilauksen ja Active Life Tracker -aktiivisuusrannekkeen mainioon yhteishintaan. Rannekkeessa on myös monia muita tärkeitä ominaisuuksia:

  • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen

  • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

  • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen – ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

  • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke seuraa sekä päivittäistä liikkumista että unta. Ranneke on helppo liittää ja sen keräämät tiedot synkronoida bluetooth-yhteydellä mukana tulevaan mobiilisovellukseen, josta saa kätevästi kattavan katsauksen oman hyvinvoinnin tärkeistä tekijöistä. Tilaa askelmittarilla varustettu Active Life Tracker -aktiivisuusranneke täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee