Nainen ja mies makaavat sängyssä toisiaan katsellen
© Colourbox

Suurimmat virheet, joilla kipinä sammuu makuuhuoneessa

Pienellä panostuksella parisuhteeseen pötkitään jo pitkälle.

sunnuntai 25. syyskuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Alkuaikojen huuman jälkeen monilla pareilla seksielämä asettuu ajan mittaan rauhallisempiin uomiin - joskus hieman turhankin rauhallisiin. Jos makuuhuoneessa ei nyttemmin tapaa syttyä kuin lukulamppu, voi syynä olla jokin seuraavista.

Rutiinisuoritukset

Arjesta uupuneet pariskunnat urautuvat helposti toistamaan makuuhuoneessa samaa, kerran hyväksi havaittua kuviota. Tämä kuitenkin väistämättä jossain vaiheessa käy tylsäksi, eikä vanha temppu enää tehoa entiseen tapaan. Koko hommasta voi mennä maku, ja seksi alkaa tippua tärkeysjärjestyksessä aina vain alemmas.

Muutoksen käynnistämiseksi kannattaa kumppanille rohkeasti ehdottaa uusien juttujen kokeilemista - ja tehdä niistä tapa. Joskus pitkässä parisuhteessa seksistä puhuminen voi tuntua yllättävänkin hankalalta, mutta rohkeus palkitaan pian.

Liian helpolla luovuttaminen

Monilla hyvät seksiaikeet jäävät ilta toisensa jälkeen aikeiksi, kun ei vain oikeastaan huvita. Näin helpolla ei kuitenkaan kannattaisi luovuttaa, vaan hommiin kannattaa ryhtyä, vaikka juuri sillä hetkellä ei olo kovin hekumallinen olisikaan. Muuten vaarana on se, että seksiä tulee harrastettua aina vain harvemmin, jolloin kynnys aloitteen tekemiseen vain kasvaa. Jos fyysinen läheisyys jää muutenkin vähäiseksi, pari saattaa alkaa vähitellen erkaantua.

Laiskuuden selättäminen ja seksin priorisointi kannattavat, sillä kun vauhtiin jälleen päästään, todennäköisesti nälkä vain kasvaa syödessä ja kumppani saattaakin alkaa pian vetää puoleensa aivan uudella tavalla.

Yhteisen ajan puute

Työkiireet, harrastukset, lapset... aika on kortilla monilla pareilla, ja yhteisen ajan järjestämiselle ei tahdo riitä energiaa. Kipinän ylläpitämiseksi voi riittää kuitenkin, että kumppanin keskittyvät toisiinsa vaikka vain puoli tuntia päivässä. Kun henkinen yhteys ja keskinäinen kunnioitus ei huku arjen kiireisiin, pysyy lemmenlatauskin todennäköisemmin yllä.

Ehkä sinua kiinnostaa...